search
Sök
menu
Meny

H2O Jönköping – En fest på och omkring vatten

Person åker på vatten

Under elva sommardagar i augusti är det fest på och omkring Jönköpings centrala sjöar. Munksjön och Rocksjön spelar huvudrollerna i H2O Jönköping – En fest på och omkring vatten.

Det utlovas evenemang och aktiviteter för alla åldrar och intressen.

Fyra stora nationella idrottsevenemang ramar in elva dagar av festligheter: SM i rodd, Allsvenskan i segling, cykelloppet Ralpha 12 Hills och Jönköping Marathon.

Programmet kommer att innehålla mängder av spännande och unika inslag med koppling till vatten. Bland annat kommer Aquanauts att genomföra en spektakulär och världsunik vattenföreställning. Aquanauts är ett samarbete mellan Cirkus Cirkör, Stockholm Konstsim Herr och Neptun Konstsim.

Under festdagarna kommer festdeltagarna också att kunna ta del av utställning, event och föreläsningar kopplade till stadens ”nya” vattennära områden runt Munksjön. Dessutom blir det prova på-aktiviteter på och runt våra sjöar.

H2O Jönköping kommer att bli en elva dagars fest med ett gemensamt tema som är unikt för just Jönköping – vatten. Även med europeiska mått är det något unikt med så mycket vatten mitt i stadskärnan. Tillsammans kommer vi nu därför att visa upp vattnet som en festarena med bland annat kultur och idrott på nationell nivå, men också mat, föreläsningar, sjöjungfrur och mängder med prova-på aktiviteter på vattnet, både fartfyllda och lugna sådana, säger Henrik Hermansson som samordnar festen.

Tidigt stod det klart att Jönköping även under 2017 kommer att utgöra arena för ett antal stora idrottsevenemang, denna gång kopplade till vatten i form av våra sjöar. Eftersom de sammanfaller under ett antal augustidagar passar Jönköpings kommun, Destination Jönköping och Jönköping City på att fylla staden med andra aktiviteter och evenemang, de flesta med vatten som tema eller i anslutning till vatten.

Det ska bli en fest för alla åldrar, på och runt våra vackra sjöar. Detta är premiären för en satsning som vi hoppas kan utvecklas och växa åren framöver, avslutar Henrik Hermansson.

Namnet

H2O Jönköping – En fest på och omkring vatten

Datum

17-27 augusti

Plats

På och omkring Jönköpings centrala sjöar

Publicerad: 2017-05-02 16.06