search
Sök
menu
Meny

Öppet hus på Rosenlunds herrgård

Nu är restaureringen av Rosenlunds herrgård helt klar. På torsdagen återinvigdes herrgårdsbyggnaden och den 25-26 februari vill vi fira med dig! Då bjuds allmänheten in till öppet hus, där allt från musik till spännande föreläsningar väntar.

Det har tagit sin tid, arbetet med att restaurera herrgårdsbyggnaden som hovrättsrådet Gustaf Mauritz Posse lät bygga i slutet av 1700-talet. Varsamt har den 230 år gamla herrgårdsbyggnaden stegvis återskapats och nu inleds en ny epok när det nyrenoverade huset blir mötesplats för b.la. borgerlig vigsel, representation/konferens och kulturarrangemang.

Men innan verksamheten kör igång på allvar vill vi fira med dig och visa upp den vackra herrgårdsbyggnaden. Helgen 25-26 februari slår vi upp portarna och hälsar allmänheten välkommen till öppet hus.

Programpunkter

Där möts du av skådespelare från Teaterstickorna som tar emot i tidstypiska kläder. Musikunderhållningen går i Bellmans tecken. Bernt Törnblom, trefaldigt utnämnd till Årets Bellmansångare uppträder, liksom Par Bricoles sångkör. Helgen bjuder också på ljusshow och spännande föreläsningar där Lennart Lindberg lär dig mer om herrgårdens historia, och Anders Franzén berättar om restaureringen.

Ett fullständigt program (pdf) hitar du längst ned på sidan.

Kostnadsfritt – men biljett krävs

Arrangemanget är helt kostnadsfritt, men av brandskyddsskäl och för att vi vill undvika köer, behöver du ha en biljett för att komma in. Biljetter går att hämta på Stadsbiblioteket, Turistbyrån eller i Kontaktcenter i Juneporten från och med tisdag 14 februari.

Eftersom det som mest får vistas 150 personer i herrgårdsbyggnaden samtidigt, delas 150 biljetter ut till sex olika tidpunkter: Lördag (25/2) kl. 18, 19, 20 och söndag (26/2) kl. 11, 12 och 13. Max 6 biljetter per person.

Varmt välkommen!

Konferensrum

Publicerad: 2017-02-17 10.27