search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2017-08-18
  Gå eller cykla med barnen till skolan så blir de p...
  Stora äventyr börjar med små steg. Med vandrande skolbuss får både stora och små motion och gemenskap. Dessutom får barnen träning i att vistas i trafiken. 
 • 2017-08-17
  Dåligt bräddningsrör vid Kortebo ska bytas
  Vid kraftigt regn kan det ske en så kallad bräddning. Det är en funktion för att inte vattnet ska gå baklänges om ledningarna blir fulla och riskerar att översvämma källare och gator. I Jönköping finns sedan många år flera bräddar som leder ut i Vättern. Ett av dessa rör har rostat och sprungit läck intill strandkanten, något som väckt både frågor och kritik.
 • 2017-08-15
  Peter Jutterström nytt kommunalråd
  Idag gör Peter Jutterström (M) sin första arbetsdag som kommunalråd i Jönköpings kommun. Han efterträder Carin Berggren, med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.
 • 2017-08-08
  Huskvarna bibliotek rustar för flytten 
  Just nu är det full aktivitet på biblioteket i Huskvarna. Lokalen är stängd för besökare sedan den 1 juli men personalen har ett stort jobb att göra inför flytten till Madängen.
 • 2017-08-07
  Ulf Fransson föreslås som tillförordnad stadsdirek...
  Ulf Fransson föreslås som tillförordnad stadsdirektör från och med den 21 augusti. Ulf Fransson har en bred och gedigen erfarenhet från offentlig förvaltning genom kommunal och regional verksamhet.
 • 2017-08-04
  Villagata stängs av till följd av rasrisk
  På grund av förhöjd risk för ras har tekniska kontoret beslutat att stänga av delar av Gröna stigen i Norrahammar för motordriven fordonstrafik, sedan sprickbildning upptäckts i gatan. Skadorna konstaterades vid en kontroll av asfaltsbeläggningen och nu görs kompletterande utredningar.
 • 2017-07-25
  Kommunens första silviasjuksköterska
  Åsa Hamringer är efter ett års studier diplomerad silviasjuksköterska. Hon är den första utbildade silviasjuksköterskan som arbetar i Jönköpings kommun.
 • 2017-07-17
  Tyck till om Jönköpings kommuns park- och naturomr...
  Berätta för oss vilka parker och naturområden som är betydelsefulla i ditt liv. Dina svar är viktiga. De är en del av underlaget när vi tar fram en ny grönstrukturplan.
 • 2017-07-07
  Jönköping är Sveriges bästa idrottsstad 2017 
  SVT Sport har idag utsett Jönköping till landets bästa idrottsstad 2017. Detta är första gången som Jönköping tar emot utmärkelsen, som kommer efter ett år fyllt av idrottsframgångar på såväl nationell som internationell nivå. 
 • 2017-07-05
  Bygg helheten snabbt! säger Sverigeförhandlingen
  I Almedalen presenterade Sverigeförhandlingen sitt förslag till utbyggnadsstrategi för höghastighetsjärnvägen. Och beskeden var tydliga: Bygg helheten. Och bygg snabbt!
 • 2017-06-26
  Rosenlundsbadet 2025 - tyck till om ditt framtida ...
  Vad tycker du att en badanläggning ska innehålla? Vi vill ta del av dina tankar och önskemål om inriktning för Rosenlundsbadet 2025.
 • 2017-06-09
  Låga vattennivåer får många följder
  Efter ett torrt 2016 följde en vinter med ovanligt lite nederbörd. Grundvattennivån är mycket låg i stora delar av landet, och grundvattnet fylls inte på av sommarregn. Det får konsekvenser för oss alla. Du som har enskild brunn kan behöva agera snabbt för att säkra din tillgång till vatten.
 • 2017-05-15
  Gå på upptäcktsfärd i naturen med egen guide!
  Under våren, sommaren och hösten arrangeras fler än 75 guidningar och utflykter till olika naturmiljöer i Jönköpings kommun.