search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2017-04-26
  Ny tillgänglighetsguide på gång
  Just nu pågår en inventering av tillgängligheten i publika lokaler i centrala Jönköping. Butiker, restauranger och caféer är några lokaler som besöks och inventeras.
 • 2017-04-24
  H2O Jönköping – En fest på och omkring vatten
  Under elva sommardagar i augusti är det fest på och omkring Jönköpings centrala sjöar. Munksjön och Rocksjön spelar huvudrollerna i H2O Jönköping – En fest på och omkring vatten.
 • 2017-04-20
  Skolbibliotek i världsklass
  Erik Dahlbergsgymnasiets bibliotek är ett ”Skolbibliotek i världsklass”. Det säger fackförbundet DIK, som utnämner bibliotek till att hålla världsklass. 
 • 2017-04-20
  Trygghetskamera på test kan öka nattfriden
  Under ett halvår kommer gäster på Dundrets rehabiliteringsenhet i Jönköpings kommun att kunna testa en trygghetskamera. Med trygghetskameran kan personalen göra tillsyn under natten utan att störa gästens nattsömn.
 • 2017-04-11
  Nyckelfritt inom hemtjänst och hemsjukvård
  Nu inför vi digital nyckel- och låshantering. Det ger ökad tillgänglighet och trygghet för vård- och omsorgstagare i Jönköpings kommun.
 • 2017-04-07
  Jönköpings kommun på tredje plats i rankingen Sver...
  Sveriges friluftskommun 2017 är Örebro och Huddinge men strax efter placerar sig Jönköping med endast en poängs skillnad! Detta förmedlades nyligen på Tankesmedjan för friluftsliv i Sundsvall. 
 • 2017-04-07
  Nu byggs "nya" idrottshuset
  Ett stycke idrottshistoria försvinner. Ett nytt ska skapas. Efter år av diskussioner inleds på måndag förberedelserna inför rivningen av idrottshusets klassiska A-hall, i folkmun kallad ”kåken”. Senast vid årsskiftet 2019/2020 ska ombyggnationen stå färdig.
  ˗ Det blir ett jättelyft, lovar Martin Petersson-Dahl, avdelningschef idrott och förening.

 • 2017-04-04
  Är din arbetsplats bästa cykelstället?
  Underlättar din arbetsplats för dig som cykelpendlar? Finns det en bra cykelparkering och en positiv inställning till cykling i allmänhet? Då kan du nominera din arbetsplats till "Bästa cykelstället"!
 • 2017-04-03
  Utställning ifrågasätter normer
  Under hösten och våren har elever i Jönköpings kommun arbetat med att synliggöra, problematisera och ifrågasätta normer och deras betydelse för jämställdhet och jämlikhet. Ett resultat är utställningen Normstorm som visas på Jönköpings läns museum och i Juneporten.
 • 2017-04-03
  Du behöver alltid betala din parkering – även om a...
  Från den 2 maj behöver du alltid betala din parkering, även om biljettautomaten tillfälligt är ur funktion. Skälen till förändringen är flera, men huvudorsaken är att det idag finns fler sätt att betala parkeringsavgiften än det gjort tidigare.
 • 2017-03-20
  Påskutsmyckning!
  Inför årets påskhelg smyckar kommunen stadsrummen i Jönköping, Huskvarna och Gränna med påskliljor i urnor. De kommer att placeras på de platser som tidigare prytts av påskris med fjädrar.