Frivilligcentralen

Translate
Google Google

Use Google to translate the web site. Jönköpings kommun takes no responsibility for the accuracy of the translation. Skriv ut

På grund av administrativa problem så ser vi oss tyvärr tvingade att stryka intresseanmälningar inkomna tidigare än 1 februari, 2016.
Titta på de uppdrag som ligger ute nu och anmäl dig igen om det fortfarande är intressant.
Vi gör under våren en översyn av verksamheten samt tittar på möjligheten att uppdatera våra arbetsredskap utifrån aktuell situation.
Vi ber så mycket om ursäkt för de eventuella problem som detta har medfört och kanske kommer att ställa till med en tid framåt. Tack för ditt visade intresse och din förståelse för vår situation. //Personalen på Frivilligcentralen

Är du ny i stan och vill skapa nya kontakter? Eller vill du bättra på ditt CV? Då har du kommit helt rätt! Vi hjälper till att hitta ett uppdrag eller en uppgift som passar just dig.

Bra att veta

Frivilligcentralen är politiskt och religiöst neutral med demokratiska värderingar som grund. Uppdragen är frivilliga och därmed oavlönade. De ska fungera som komplement till offentlig- och privat verksamhet och inte ersätta befintliga arbetsuppgifter. Hos oss kan du engagera dig frivilligt utan att binda dig till en förening.

Detta vill vi...

Samordna och förmedla frivilliga insatser i Jönköpings kommun. Fungera som en social arena för människor som är i behov av gemenskap, stöd och uppmuntran. Engagera människor och erbjuda meningsfull sysselsättning. Stimulera till utveckling inom frivilligsektorn.

Vision

Bryta isolering och utanförskap bland individer och grupper genom medmänskliga insatser/aktiviteter som främjar fysisk och psykisk hälsa

Syfte

Förbättra samverkan mellan kommunen och den ideella sektorn med avsikt att öka individens samhällsdeltagande och därigenom främja välfärd, integration, mångfald, demokrati och folkhälsa.

Förening

Frivilligcentralen Jönköping drivs som en förening med stadgar och en styrelse i samverkan med en frivilligsamordnare som är anställd av Jönköpings kommun. Styrelsen representeras av Röda Korset, Rädda Barnen, Jönköpings Idrottsallians, Jönköpings Ungdomsråd, Studentkåren Högskolan, Fjällstugan samt Socialtjänsten.Vill du göra något meningsfullt för andra människor och med ditt engagemang bidra till ökad trivsel och livskvalitet? Vill du känna gemenskap och dela glädje med andra? Är du ny i stan och vill skapa nya kontakter? Eller vill du bättra på ditt CV? Då har du kommit helt rätt! Vi hjälper till att hitta ett uppdrag eller en uppgift som passar just dig.

Kontakta oss

Thomas Yaftali
Frivilligsamordnare och koordinator civilsamhälle/kommun
Frivilligcentralen

Tfn: 036-10 69 09

Postadress: 
Frivilligcentralen/Stadsbiblioteket
Dag Hammarskjölds plats 1
Box 1029
553 22 Jönköping


Service och nyheter

Nyheter

  1. Betala din P-avgift med telefonen - nu möjligt utan extra kostnad

    Det är enkelt och snabbt, och från den 23 maj kan du betala din parkeringsavgift med telefonen utan att det kostar extra. Du kan använda app, sms eller samtal.

  2. Kommunen säljer fastighet med bostadshus och skolhus – lantligt läge utanför Tenhult 

    Nu säljer Jönköpings kommun fastigheten Rogberga-Hult 3:6, som ligger i lantlig miljö, sydväst om Tenhult. Fastigheten innehåller tre byggnader, bl.a. ett skolhus. 

  3. Vandra bland äppelblom på Brunstorp den 26 maj

    Torsdagen den 26 maj inleder vi parksommaren med en äppelblomsvandring på Brunstorps gård.

Kontaktcenter

På kontaktcenter får du hjälp med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten. Ring oss måndag - fredag klockan 8-17 eller använd vårt kontaktformulär.

Tfn: 036-10 50 00

Kontaktuppgifter till kommunen

Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

Organisationsnummer

212000-0530

Kontaktcenter 036-10 50 00

Röststyrd växel 036-10 80 00