Miljödiplomering

Translate
Google Google

Use Google to translate the web site. Jönköpings kommun takes no responsibility for the accuracy of the translation. Skriv ut
100 steg mot ett hållbart Jönköping

Vi vill underlätta miljöarbetet i företag och organisationer i Jönköpings kommun. Därför erbjuder vi en enklare modell av miljöledningssystem som vi kallar miljödiplomering.

Med hjälp av ett enkelt handledningsmaterial får företaget struktur på sitt miljöarbete. Man får också ökad kunskap och insikt om vad man kan göra för att arbeta mer miljövänligt. Det handlar sällan om några stora ansträngningar. Istället rör det sig ofta om att välja andra och bättre alternativ.

Som bonus ger miljödiplomering konkurrensfördelar, till exempel vid upphandlingar.
Det skapar också naturlig goodwill!

Vid årsskiftet 2014/2015 var drygt 100 företag och organisationer i Jönköpings kommun anslutna till miljödiplomeringen. Bland dessa finns bland annat serviceföretag, tillverkande företag och offentlig förvaltning. Ett företag blir miljödiplomerat för ett år i taget.

Miljödiplomering är ett förenklat miljöledningssystem som bygger på samma grundtanke som ISO 14001. Miljödiplomeringen är ansluten till Svensk Miljöbas, som är en nationell miljöledningsstandard.

Enkelt

Utvecklingsarbetet sker med hjälp av ett tydligt handledningsmaterial som är relevant för er verksamhet. Det gör det enkelt att se var ni står och hur ni kan utvecklas vidare.

Handfast

Miljödiplomeringen fokuserar på praktiska möjligheter att förbättra er verksamhet ur miljösynpunkt. Den engagerar hela personalen och hjälper till att skapa en lagkänsla där alla strävar mot samma mål.

Kostnadseffektivt

Miljödiplomeringen är anpassad för små och medelstora verksamheter och är ett prisvärt alternativ till ISO 14001 och EMAS. Det är enkelt att arbeta med materialet på egen hand.

Miljödiplomeringens utveckling

Miljödiplomeringen infördes i Jönköpings kommun 1989 och antalet företag har gått stadigt uppåt. Statistik kring miljödiplomeringen finner du i Hållbarometern.

Sidor för miljödiplomerade företag

På sidorna för miljödiplomerade företag finns handledningsmaterial och logotyper. Ni får inloggningsuppgifter i samband med att företaget anmäler sig till miljödiplomeringen. Skulle du inte ha fått ditt lösenord kan du kontakta Miljöstrategen eller Agenda 21-samordnaren.

Vill du veta mer?

Jönköpings kommun har anlitat företaget Miljöstrategen som projektledare för miljödiplomeringen.

Miljöstrategenlänk till annan webbplats
Science Park Jönköping City
Gjuterigatan 9
553 18 Jönköping

Tfn 036-12 81 91

Service och nyheter

Självservice

Nyheter

  1. Betala din P-avgift med telefonen - nu möjligt utan extra kostnad

    Det är enkelt och snabbt, och från den 23 maj kan du betala din parkeringsavgift med telefonen utan att det kostar extra. Du kan använda app, sms eller samtal.

  2. Kommunen säljer fastighet med bostadshus och skolhus – lantligt läge utanför Tenhult 

    Nu säljer Jönköpings kommun fastigheten Rogberga-Hult 3:6, som ligger i lantlig miljö, sydväst om Tenhult. Fastigheten innehåller tre byggnader, bl.a. ett skolhus. 

  3. Vandra bland äppelblom på Brunstorp den 26 maj

    Torsdagen den 26 maj inleder vi parksommaren med en äppelblomsvandring på Brunstorps gård.

Kontaktcenter

På kontaktcenter får du hjälp med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten. Ring oss måndag - fredag klockan 8-17 eller använd vårt kontaktformulär.

Tfn: 036-10 50 00

Kontaktuppgifter till kommunen

Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

Organisationsnummer

212000-0530

Kontaktcenter 036-10 50 00

Röststyrd växel 036-10 80 00