search
Sök
menu
Meny

Rökfritt på serveringar

Alla serveringar ska vara helt rökfria. Detta gäller såväl restauranger som caféer. Ansvaret för tillsynen ligger på miljö- och hälsoskyddskontoret.

Den främsta orsaken till att det ska vara rökfritt är att förbättra arbetsmiljön för serveringspersonalen.
 
Om man är på en servering där förekommer rökning vänder man sig med sitt klagomål i första hand till den som är ansvarig för serveringen. I andra hand vänder man sig till miljö- och hälsoskyddskontoret.

  • Rökning är förbjudet på alla serveringar inomhus.
  • Rökning är tillåten på serveringar utomhus.
  • Med utomhus menas att serveringen inte är täkt av väggar och tak, utan att röken naturligt vädras bort.
  • Tillfälliga serveringar i t.ex. tält räknas också som inomhus.
  • Rökförbudet gäller även om serveringen abonneras.

Kontakt

Erik Engwall
Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Tfn 036-10 54 51