Lärlingens äldreboende

Translate
Google Google

Use Google to translate the web site. Jönköpings kommun takes no responsibility for the accuracy of the translation. Skriv ut
Lärlingens äldreboende

Lärlingens äldreboende är vackert belägen på Västerliden ett stenkast ifrån Huskvarna centrum.

Du som bor i huset har tillgång till viss vätterutsikt, en härligt grönskande innergård och social samvaro.

Lägenheter

Lärlingen består av 30 lägenheter, 15 ettor och 15 tvåor, fördelade på två plan. Ettorna är på: 47 kvm och tvåorna är på: 59.5 kvm. Fastighetsbetäcknig: Lärlingen 9.

Du möblerar dina lägenhet med dina egna möbler.

Huvudägare  är Rikshem. Tekniska kontoret ansvarar för kontraktskrivning och hyresavier.

När du flyttar in får du kontrakt på lägenheten. Du kommer att få två räkningar; en på hyran för lägenheten och en för mat och omvårdnad.

Du som är ålderspensionär har möjlighet att ansöka om bostadstillägg från Pensionsmyndigheten, övriga ansöker hos Försäkringskassan.

Aktiviteter och samvaro

På Lärlingen anordnas regelbundna aktiviteter exempelvis musik, sång, bingo, boule, gymnastik, tipspromenader, grillkväll, kräftfest.

Högtider så som jul, påsk och midsommar firas tillsammans med barn och personal från Lärlingens förskola.

Måltider

I Lärlingens matsal serveras frukost, lunch, eftermiddags kaffe och kvällsmat.
Matsalens öppetider
Frukost: 8.30-9.30
Middag: 11.30-13.30
Kvällsmat: 17.30-18.30    
Kaffe: 13.30-15.00
Stängt mellan 9.30-11.30

Hjälpmedel

Ta med de hjälpmedel som du har i dag. Sjukgymnast och arbetsterapeut är regelbundet här på boendet och ser vid behov över dina hjälpmedel och ger råd om träning m.m.

Möbler

Du möblerar din lägenhet som du tycker är trivsamt. Tänk på att en god belysning är viktig och att alla sladdar och kontakter är jordade. Om du begränsar antalet mattor i ditt hem så minskar fallrisken.
 
Din lägenhet är även personalens arbetsplats. Det är viktigt med en god arbetsmiljö och du kanske måste anpassa ditt hem för att personalen ska kunna hjälpa dig med det du inte klarar själv. Lämna gärna fria golvytor vid säng och där det kan behövas svängrum.

Din ekonomi

Du har själv ansvar för din ekonomi och för de pengar och värdesaker som du förvarar i lägenheten. Om du själv inte kan sköta det praktiska kring ekonomin har du möjlighet att ansöka om god man hos Överförmyndarnämnden i Jönköpings kommun.

Besök

Besökare till de boende på Lärlingen är alltid välkomna. Huvudentrén låses kl: 18:00, efter 18:00 går det att ringa på klockan bredvid entrén så kommer personalen och öppnar. Ingång från Västerliden 16 är alltid låst, där finns också en dörrklocka.

Brukarstyrelse

Lärlingens äldreboende har en brukarstyrelse. De består av representanter från de boende, kökspersonal, brukarorganisationer såsom PRO, SPF, socialnämnd Öster samt enhetschef och personal. Brukarstyrelsen träffas ca 4 ggr/år. Träffarna ger möjlighet att vara med och påverka och diskutera frågor som rör Lärlingen.

Övrigt

Lärlingens äldreboende är ett hus med hemtjänstavgift det innebär att den som bor här har tillgång till personal dygnet runt. Alla hjälpinsatserna är biståndsbedömda utifrån den enskildes behov och förmåga.

Tänk på att märka dina kläder för att underlätta vid tvätt.

Service och nyheter

Nyheter

  1. Nya hundföreskrifter - rasta hunden rätt!

    Kommunfullmäktige har beslutat om nya hundföreskrifter som gäller i sin helhet från och med 30 mars 2015. Du som är ägare eller vårdar hund är skyldig att följa dessa föreskrifter. 

  2. Söndagsöppet på sortergårdarna i Bankeryd, Huskvarna och Torsvik

    Mellan 29 mars och 25 oktober har sortergårdarna i Bankeryd, Huskvarna och Torsvik öppet på söndagar kl 10.00-14.00.

  3. Jönköpings kommun i framkant med klimateffektiv bilpark

    I årets Miljöfordonsdiagnos hamnar Jönköpings kommun på en hedrande 4:e plats för miljöförbättringar av fordonsflottan under året.

Kontaktcenter

På kontaktcenter får du hjälp med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten. Ring oss måndag - fredag klockan 8-17 eller använd vårt kontaktformulär.

Tfn: 036-10 50 00

Kontaktuppgifter till kommunen

Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

Organisationsnummer

212000-0530

Kontaktcenter 036-10 50 00

Röststyrd växel 036-10 80 00