Lärlingens äldreboende

Translate
Google Google

Use Google to translate the web site. Jönköpings kommun takes no responsibility for the accuracy of the translation. Skriv ut
Lärlingens äldreboende

Lärlingens äldreboende är vackert belägen på Västerliden ett stenkast ifrån Huskvarna centrum.

Du som bor i huset har tillgång till viss vätterutsikt, en härligt grönskande innergård och social samvaro.

Lägenheter

Lärlingen består av 30 lägenheter, 15 ettor och 15 tvåor, fördelade på två plan. Ettorna är på: 47 kvm och tvåorna är på: 59.5 kvm. Fastighetsbetäcknig: Lärlingen 9.

Du möblerar dina lägenhet med dina egna möbler.

Huvudägare  är Rikshem. Tekniska kontoret ansvarar för kontraktskrivning och hyresavier.

När du flyttar in får du kontrakt på lägenheten. Du kommer att få två räkningar; en på hyran för lägenheten och en för mat och omvårdnad.

Du som är ålderspensionär har möjlighet att ansöka om bostadstillägg från Pensionsmyndigheten, övriga ansöker hos Försäkringskassan.

Aktiviteter och samvaro

På Lärlingen anordnas regelbundna aktiviteter exempelvis musik, sång, bingo, boule, gymnastik, tipspromenader, grillkväll, kräftfest.

Högtider så som jul, påsk och midsommar firas tillsammans med barn och personal från Lärlingens förskola.

Måltider

I Lärlingens matsal serveras frukost, lunch, eftermiddags kaffe och kvällsmat.
Matsalens öppetider
Frukost: 8.30-9.30
Middag: 11.30-13.30
Kvällsmat: 17.30-18.30    
Kaffe: 13.30-15.00
Stängt mellan 9.30-11.30

Hjälpmedel

Ta med de hjälpmedel som du har i dag. Sjukgymnast och arbetsterapeut är regelbundet här på boendet och ser vid behov över dina hjälpmedel och ger råd om träning m.m.

Möbler

Du möblerar din lägenhet som du tycker är trivsamt. Tänk på att en god belysning är viktig och att alla sladdar och kontakter är jordade. Om du begränsar antalet mattor i ditt hem så minskar fallrisken.
 
Din lägenhet är även personalens arbetsplats. Det är viktigt med en god arbetsmiljö och du kanske måste anpassa ditt hem för att personalen ska kunna hjälpa dig med det du inte klarar själv. Lämna gärna fria golvytor vid säng och där det kan behövas svängrum.

Din ekonomi

Du har själv ansvar för din ekonomi och för de pengar och värdesaker som du förvarar i lägenheten. Om du själv inte kan sköta det praktiska kring ekonomin har du möjlighet att ansöka om god man hos Överförmyndarnämnden i Jönköpings kommun.

Besök

Besökare till de boende på Lärlingen är alltid välkomna. Huvudentrén låses kl: 18:00, efter 18:00 går det att ringa på klockan bredvid entrén så kommer personalen och öppnar. Ingång från Västerliden 16 är alltid låst, där finns också en dörrklocka.

Brukarstyrelse

Lärlingens äldreboende har en brukarstyrelse. De består av representanter från de boende, kökspersonal, brukarorganisationer såsom PRO, SPF, socialnämnd Öster samt enhetschef och personal. Brukarstyrelsen träffas ca 4 ggr/år. Träffarna ger möjlighet att vara med och påverka och diskutera frågor som rör Lärlingen.

Övrigt

Lärlingens äldreboende är ett hus med hemtjänstavgift det innebär att den som bor här har tillgång till personal dygnet runt. Alla hjälpinsatserna är biståndsbedömda utifrån den enskildes behov och förmåga.

Tänk på att märka dina kläder för att underlätta vid tvätt.

Service och nyheter

Nyheter

  1. Tillfälliga boendeplatser förbereds på A6

    Migrationsverket har hittills inte behövt använda de 350 beredskapsplatser för flyktingar som Jönköpings kommun ställt till förfogande. Om behov uppstår kommer kasernbyggnaden på A6 att användas i första hand.

  2. Möjligt akutboende för flyktingar

    Migrationsverket upprättar nu tillfälliga boenden för asylsökande runt om i Sverige. För att klara detta har man bett landets kommuner om hjälp. Vid ett akut behov kommer Jönköpings kommun att öppna Per Brahegymnasiets idrottshallar för asylsökande.

  3. Nytt på kommunen webbplats: Lättläst!

    Nu har kommunens webbplats fått ett antal nya sidor på lättläst. En lättläst text har kortare meningar, kortare rader och enklare ord.

Kontaktcenter

På kontaktcenter får du hjälp med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten. Ring oss måndag - fredag klockan 8-17 eller använd vårt kontaktformulär.

Tfn: 036-10 50 00

Kontaktuppgifter till kommunen

Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

Organisationsnummer

212000-0530

Kontaktcenter 036-10 50 00

Röststyrd växel 036-10 80 00