Öxnebacka äldreboende

Translate
Google Google

Use Google to translate the web site. Jönköpings kommun takes no responsibility for the accuracy of the translation. Skriv ut
Öxnebacka äldreboende

Öxnebacka är beläget på Öxnehaga bostadsområde i Huskvarna.

Trygghet och delaktighet

Vi arbetar efter ett salutogent synsätt. Det innebär att vi ser till det friska och de möjligheter och resurser som finns hos varje person. Det du kan och vill göra själv ska du också göra själv.  Målet är att du ska ha en meningsfull dag så att du får leva ett värdigt liv och få känna välbefinnande. All omsorg utformas efter den boendes behov, önskningar och förutsättningar.

Personalen träffas regelbundet i team, alla med sin specifika kunskap som medverkar till en helhetsbild av den boende. Utgångspunkten är den nationella värdegrunden som lägger stor vikt vid att du som bor på Öxnebacka äldreboende ska uppleva trygghet, delaktighet och meningsfullhet.

Fritid och meningsfullhet

Att du ska få uppleva en meningsfull tillvaro utifrån dina egna intressen är viktigt. Tillsammans med kontaktpersonen skapas möjligheter för egentid, t.ex. utflykter och aktiviteter som du själv önskar.

Öxnebacka äldreboende har en lokal för aktiviteter och samvaro där personalen samordnar verksamheten.

Brukarinflytande

För att ni som hyresgäster ska kunna ha inflytande på det som händer på boendet ska en dialog föras med er. Då träffas personal och hyresgäster för att samtala och samråda kring hur bland annat verksamheten bedrivs, vilken mat som serveras, vilka aktiviteter och utflykter som önskas med mera. Era behov och intressen ska tas tillvara.

Öxenbacka äldreboende har boenderåd 2 gånger om året, samt anhörigmöte 2 gånger om året.

FaktaKommentar
Antal lägenheter60 lägenheter
TV-licensIngår
HushållselIngår
InternetIngår inte. Teckna eget abonnemang.
FolkbokföringVi rekommenderar att du folkbokför dig på Kalvhagsgatan 30, Huskvarna.
MöblerAlla lägenheter är möblerade med höj- och sänkbar säng. Det finns kökspentry med kyl samt uttag för t.ex. kaffebryggare.
FörrådTill varje lägenhet finns ett källarförråd på ca 10 kvadratmeter. Förråden är märkta med lägenhetsnummer. Du ansvarar själv för låsningen av förrådsdörren.
HyresvärdHyreskontrakt skrivs av tekniska kontoret (Jönköpings kommun) som också fastställer hyran.
MåltiderHuvudmåltider är frukost, lunch och middag. Maten lagas i kommunens egna kök. Kaffe och mellanmål serveras mellan måltiderna eller efter eget önskemål.
RestaurangFinns inte
BesöksparkeringFinns
Gästsäng eller gästrumGästsäng finns

Inflyttningstips

Du möblerar din lägenhet som du tycker är trivsamt.

 • Möbler (säng finns)
 • Gardiner och gardinstänger
 • Lampor. Tänk på att en god belysning är viktig och att alla sladdar och kontakter är jordade. 
 • Sängkläder (istoppstäcken, flera kuddar, filt, flera påslakan, flera underlakan, flera örngott, sängöverkast)
 • Handdukar (några badlakan samt flera mindre handukar)
 • Husgeråd efter behov
 • Övrig inredning

Viktigt att tänka på

 • Adressändring
 • Du har själv ansvar för din ekonomi och för de pengar och värdesaker som du förvarar i lägenheten. Om du själv inte kan sköta det praktiska kring ekonomin har du möjlighet att ansöka om god man hos Överförmyndarnämnden i Jönköpings kommun.
 • Om du har stora omsorgsbehov kan vi ibland föreslå vissa förändringar av t.ex. möblering för att kvalitetssäkra att du får en säker och trygg omsorg. Det är ditt hem och vi samråder alltid med dig om hur du vill ha det innan förändringar eller anpassningar görs.
 • Det är önskvärt att anhöriga eller andra närstående följer med vid planerade läkar- eller tandläkarbesök.

Övergripande information om att bo på äldreboende och om äldreomsorgens värdegrund hittar du under rubriken Äldreboende.

Service och nyheter

Nyheter

 1. Vandra bland äppelblom på Brunstorp den 26 maj

  Torsdagen den 26 maj inleder vi parksommaren med en äppelblomsvandring på Brunstorps gård.

 2. Informationsmöte om nytt HVB-hem i Norrahammar

  Jönköpings kommun kommer att starta ett nytt HVB-hem för ensamkommande barn i Norrahammar. Med anledning av detta bjuds allmänheten in till ett informationsmöte där vi berättar om verksamheten.

 3. Nya naturreservat diskuteras på möten

  Nu går starskottet för det första av två möten om föreslagna nya naturreservat. Naturreservat är ett sätt att för all framtid skydda ett område.

Kontaktcenter

På kontaktcenter får du hjälp med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten. Ring oss måndag - fredag klockan 8-17 eller använd vårt kontaktformulär.

Tfn: 036-10 50 00

Kontaktuppgifter till kommunen

Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

Organisationsnummer

212000-0530

Kontaktcenter 036-10 50 00

Röststyrd växel 036-10 80 00