Öxnebacka äldreboende

 Skriv ut
Öxnebacka äldreboende

Öxnebacka är beläget på Öxnehaga bostadsområde  i Huskvarna.

Hyreshuset är byggt i tre våningsplan samt källarplan med förrådsutrymme
till varje lägenhet.Våningsplanet består av två enheter. På varje enhet bor tio hyresgäster. Enheten har eget gemensamhetsrum med TV samt egen matsal för gemensamma måltider. Möjlighet finns att inta måltiderna i den egna lägenheten. Uteplats för utomhusvistelse sommartid i anslutning till hyreshuset finns. Affärscentrum och vårdcentral i närområde.

Lägenheter

Lägenheten är på 34 kvadratmeter. Kokvrå med kokplatta, kylskåp samt toalett med duschutrymme finns i lägenheten. Säng och madrass finns i lägenheten. Båda med hög standard.

Du möblerar dina lägenhet med dina egna möbler.

När du flyttar in får du kontrakt på lägenheten. Du kommer att få två räkningar; en på hyran för lägenheten och en för mat och omvårdnad.

Du som är ålderspensionär har möjlighet att ansöka om bostadstillägg från Pensionsmyndigheten, övriga ansöker hos Försäkringskassan.

Aktiviteter och samvaro

Öxnebacka har en lokal för aktiviteter och samvaro där personalen samordnar verksamheten.

Ex på aktiviteter:

 • Tidningsläsning
 • Boulespel
 • Gruppgymnastik
 • Besök av Öxnehagakyrkan
 • Bingo
 • Frågor och svar
 • Promenader i närområdet
 • Högläsning/Samtal
 • Sångunderhållning
 • Företag säljer kläder
 • Utflykt med kommunens utflyktsbuss

Brukarstyrelsen som består av pensionärer och personal planerar i huvudsak större tillställningar som berör den sociala gemenskapen på Öxnebacka.

Måltider

Huvudmåltider frukost, lunch och middag. Maten kommer från storkök. Till lunch finns två måltidsalternativ att välja på. Kaffe mellanmål serveras mellan måltiderna eller efter eget önskemål.

Hjälpmedel

Ta med de hjälpmedel som du har i dag. Sjukgymnast och arbetsterapeut är regelbundet här på boendet och ser vid behov över dina hjälpmedel och ger råd om träning m.m.

Möbler

Du möblerar din lägenhet som du tycker är trivsamt. Tänk på att en god belysning är viktig och att alla sladdar och kontakter är jordade. Om du begränsar antalet mattor i ditt hem så minskar fallrisken.
 
Din lägenhet är även personalens arbetsplats. Det är viktigt med en god arbetsmiljö och du kanske måste anpassa ditt hem för att personalen ska kunna hjälpa dig med det du inte klarar själv. Lämna gärna fria golvytor vid säng och där det kan behövas svängrum.

Din ekonomi

Du har själv ansvar för din ekonomi och för de pengar och värdesaker som du förvarar i lägenheten. Om du själv inte kan sköta det praktiska kring ekonomin har du möjlighet att ansöka om god man hos Överförmyndarnämnden i Jönköpings kommun.

Besök

Fria besökstider. Besöksparkering finns i anslutning till Öxnebacka ingen avgift fram till kl 21.00. Vid längre besök finns gästsäng och besökstillstånd att tillgå.

Brukarstyrelse

Brukarstyrelse består representant för brukare, Pro. vårdpersonal och anhöriga. Enhetschef är sammankallande och leder mötet. Brukarstyrelsen träffas fyra gånger per år då vi diskuterar vår verksamhet.

Övrigt

Varje pensionär får sin egen kontaktman.

Tänk på att märka dina kläder för att underlätta vid tvätt.

Service och nyheter

Nyheter

 1. Klart för konstgräs i Elmiahallen

  Det är nu klart att det blir möjligt att spela fotboll på konstgräs i Elmiahallen flera år framåt. Genom ett avtal mellan Elmia, Fritid Jönköping och Jönköpings Södra IF har inomhusfotbollen i Elmiahallen säkerställts för minst de kommande sex vintersäsongerna.

 2. Laga på rester!

  Varje år anordnas "Europa minskar avfallet". I år har vi tagit fram en inspirationsbroschyr om hur du kan minska svinnet och förädla dina matrester. Läs broschyren här.

 3. Bussgatan på Kortebovägen öppnar i morgon!

  Kortebovägen i Jönköping har byggts om för att öka framkomligheten för kollektivtrafiken mellan Djupadalsrondellen och Kaptensbo. I morgon lördag den 22 november öppnar det nya kollektivtrafikkörfältet.

Kontaktcenter

På kontaktcenter får du hjälp med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten. Ring oss måndag - fredag klockan 8-17 eller använd vårt kontaktformulär.

Tfn: 036-10 50 00

Kontaktuppgifter till kommunen

Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

Organisationsnummer

212000-0530

Kontaktcenter 036-10 50 00

Röststyrd växel 036-10 80 00