Barn- och ungdomskontor

Translate
Google Google

Use Google to translate the web site. Jönköpings kommun takes no responsibility for the accuracy of the translation. Skriv ut

Socialtjänstens barn- och ungdomskontor (barn- och ungdomssektioner) tar emot anmälningar och ansökningar om omfattande hjälp.

När du kontaktar något av våra barn- och ungdomskontor för att göra en anmälan eller för att ansöka om omfattande hjälp så är det en mottagningssekreterare som tar emot din anmälan eller ansökan. Mottagningssekreteraren gör sedan en bedömning om det ska göras en utredning eller inte.

Målet med en utredning är att vi tillsammans med barnet och föräldrarna ska komma överens om vad som är bäst för barnet eller ungdomen.

Misstanke om barn som far illa

Om du misstänker eller vet att ett barn far illa och behöver hjälp bör du kontakta någon av socialtjänstens barn- och ungdomskontor.

Om du arbetar i en verksamhet som berör barn och ungdomar, till exempel en skola, barn- och mödravårdscentralen eller andra myndigheter, är du skyldig att anmäla till socialtjänsten om du i din verksamhet får kännedom om barn som kan behöva skydd och stöd.

Så här kontaktar du barn- och ungdomskontoren

Du kan ringa till oss, skriva till oss eller komma på besök. Kontakta det barn- och ungdomskontor som finns i närheten av din bostad.

Service och nyheter

Nyheter

  1. Är du snabb som tåget?

    Det kan du testa under vårt deltagande på Jönköpings marknad den 27 maj 2016. Kom till vårt tält och utmana en vän i vår roliga reaktions-tävling och passa på att prata med oss om den kommande höghastighetsjärnvägen!

  2. Nominerade till Naturvårdspriset 2016

    Sex nomineringar som alla bedöms uppfylla kriterierna har vi tittat närmare på inför Naturvårdspriset 2016.

  3. Betala din P-avgift med telefonen - nu möjligt utan extra kostnad

    Det är enkelt och snabbt, och från den 23 maj kan du betala din parkeringsavgift med telefonen utan att det kostar extra. Du kan använda app, sms eller samtal.

Kontaktcenter

På kontaktcenter får du hjälp med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten. Ring oss måndag - fredag klockan 8-17 eller använd vårt kontaktformulär.

Tfn: 036-10 50 00

Kontaktuppgifter till kommunen

Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

Organisationsnummer

212000-0530

Kontaktcenter 036-10 50 00

Röststyrd växel 036-10 80 00