Parkeringar i Jönköpings kommun

Translate
Google Google

Use Google to translate the web site. Jönköpings kommun takes no responsibility for the accuracy of the translation. Skriv ut
Parkeringshus med parkerade bilar

Letar du efter någonstans att parkera? Vi har har gott om parkeringsplatser, både på mark och i parkeringshus.

Karta över parkeringar i centrala Jönköping

För att underlätta parkering i centrala delarna har vi gjort en parkeringskarta med priser och information som du kan ladda ner och skriva ut.

Parkera billigt

P-tjugofemman (25 kr för 3 tim) gäller på Östra torget, i P-husen och under lördagar även på Per Brahegymnasiets skolgård.

Om du parkerar ofta, och kortare tider vid varje tillfälle, så kan det löna sig att skaffa en förbetald parkeringsskiva. P-skivan är giltig på alla kommunala parkeringsplatser.

Om du parkerar hela dagar regelbundet på någon av våra långtids-parkeringsplatser, så kan det löna sig att köpa ett Långtidsparkeringskort. Kortet är giltigt på 10 av våra större parkeringsplatser.

Bussparkering

Avgiftsfri bussparkering finns vid Hamnparken, Västra torget, Östra torget (Kanalgatan) och Kålgården (Stenhuggargatan), Brahegatan i Gränna samt Gränna hamn.

Laddplats för elbil

Laddplats för laddning av elbil finns på flera platser i centrala Jönköping, samt en plats i Huskvarna centrum. Se separat sida.

P-tillstånd för rörelsehindrad

P-tillstånd p.g.a. rörelsehinder söks hos stadsbyggnadskontorets trafikavdelning. Se separat sida.

Sveriges Branschorganisation för Parkering

Kommunens parkeringsverksamhet är medlem i branschorganisationen SVEPARK, ett samarbetsorgan för alla som arbetar med parkering. Länk till deras webbplats finns här på sidan.

Service och nyheter

Självservice

Nyheter

  1. Är du snabb som tåget?

    Det kan du testa under vårt deltagande på Jönköpings marknad den 27 maj 2016. Kom till vårt tält och utmana en vän i vår roliga reaktions-tävling och passa på att prata med oss om den kommande höghastighetsjärnvägen!

  2. Nominerade till Naturvårdspriset 2016

    Sex nomineringar som alla bedöms uppfylla kriterierna har vi tittat närmare på inför Naturvårdspriset 2016.

  3. Betala din P-avgift med telefonen - nu möjligt utan extra kostnad

    Det är enkelt och snabbt, och från den 23 maj kan du betala din parkeringsavgift med telefonen utan att det kostar extra. Du kan använda app, sms eller samtal.

Kontaktcenter

På kontaktcenter får du hjälp med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten. Ring oss måndag - fredag klockan 8-17 eller använd vårt kontaktformulär.

Tfn: 036-10 50 00

Kontaktuppgifter till kommunen

Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

Organisationsnummer

212000-0530

Kontaktcenter 036-10 50 00

Röststyrd växel 036-10 80 00