search
Sök
menu
Meny

Parkering

Parkeringsautomat, med info om betalning via app

Letar du efter någonstans att parkera? Vi har gott om parkeringsplatser, både på mark och i parkeringshus.

Karta över parkeringar i centrala Jönköping

För att underlätta parkering i centrala delarna har vi gjort en parkeringskarta med priser och information som du kan ladda ner och skriva ut.

Parkera billigt

P-tjugofemman (25 kr för 3 tim) gäller på Östra torget, i P-husen och under lördagar även på Per Brahegymnasiets skolgård.

Om du parkerar ofta, och kortare tider vid varje tillfälle, så kan det löna sig att skaffa en förbetald parkeringsskiva. P-skivan är giltig på alla kommunala parkeringsplatser.

Om du parkerar hela dagar regelbundet på någon av våra långtids-parkeringsplatser, så kan det löna sig att köpa ett Långtidsparkeringskort. Kortet är giltigt på 10 av våra större parkeringsplatser.

Bussparkering

Avgiftsfri bussparkering finns vid Hamnparken, Västra torget, Östra torget (Kanalgatan) och Kålgården (Stenhuggargatan), Brahegatan i Gränna samt Gränna hamn.

Laddplats för elbil

Laddplats för laddning av elbil finns på flera platser i centrala Jönköping, samt en plats i Huskvarna centrum. Se separat sida.

P-tillstånd för rörelsehindrad

P-tillstånd p.g.a. rörelsehinder söks hos stadsbyggnadskontorets trafikavdelning. Se separat sida.

Sveriges Branschorganisation för Parkering

Kommunens parkeringsverksamhet är medlem i branschorganisationen SVEPARK, ett samarbetsorgan för alla som arbetar med parkering. Länk till deras webbplats finns här på sidan.