Friluftsliv och motion

Translate
Google Google

Use Google to translate the web site. Jönköpings kommun takes no responsibility for the accuracy of the translation. Skriv ut

Tycker du om att vara ute i det fria? Då har du hamnat rätt. Jönköpings kommun har mycket goda möjligheter och här hittar du många goda tips. Vandringsleder, skidspår, naturreservat, badplatser och en massa annat.

Ett rikt och tillgängligt friluftsliv förebygger ohälsa och bidrar till ökat miljöengagemang. Kommunerna kan göra viktiga insatser för friluftslivet såväl i egen regi som genom att stötta lokala friluftsorganisationer och aktörer inom naturturism.

Med de orden delade miljöminister Lena Ek (C) ut priset Sveriges Friluftskommun 2012 till Örebro.

I Jönköping jobbar vi ständigt med att förbättra friluftslivet. 2015 kom vi på plats 5 i rankingen. Den fina placeringen gör att vi kan skryta med att vara rätt bra på friluftsliv. Med den nyligen antagna friluftslivsplanen som ger ett ännu mer aktivt arbete tror vi att vi kan klättra uppåt.

Kommunen har en omväxlande och rik natur, föreningslivet är rikt och engagerat och friluftslivets intressen tas tillvara i kommunala planer. Här några exempel på verksamheter och anläggningar som kan tilltala dig som gillar att vara ute i naturen.

Naturkartan

Ladda ner appen som visar dig vägen till naturen! Naturkartan en digital friluftsguide för webben och mobilen. Etapp ett är genomförd och går att ladda ner redan nu. Appen skall vara helt klar första kvartalet 2016. Du hittar länken till Naturkartan längs ned på sidan.

Service och nyheter

Självservice

Nyheter

  1. Betala din P-avgift med telefonen - nu möjligt utan extra kostnad

    Det är enkelt och snabbt, och från den 23 maj kan du betala din parkeringsavgift med telefonen utan att det kostar extra. Du kan använda app, sms eller samtal.

  2. Kommunen säljer fastighet med bostadshus och skolhus – lantligt läge utanför Tenhult 

    Nu säljer Jönköpings kommun fastigheten Rogberga-Hult 3:6, som ligger i lantlig miljö, sydväst om Tenhult. Fastigheten innehåller tre byggnader, bl.a. ett skolhus. 

  3. Vandra bland äppelblom på Brunstorp den 26 maj

    Torsdagen den 26 maj inleder vi parksommaren med en äppelblomsvandring på Brunstorps gård.

Kontaktcenter

På kontaktcenter får du hjälp med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten. Ring oss måndag - fredag klockan 8-17 eller använd vårt kontaktformulär.

Tfn: 036-10 50 00

Kontaktuppgifter till kommunen

Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

Organisationsnummer

212000-0530

Kontaktcenter 036-10 50 00

Röststyrd växel 036-10 80 00