Naturreservatet Vista kulle

Translate
Google Google

Use Google to translate the web site. Jönköpings kommun takes no responsibility for the accuracy of the translation. Skriv ut

En vindstilla dag ger lön för mödan när du bestiger Vista kulle. Berget är en av traktens bästa skådarplatser för flyttfåglar som drar söderut på hösten.

Även den nedre utsikten ger en fin vy västerut. Vista kulles topp sticker upp 150 höjdmeter över Vättern. Man kan förstå att berget är fornborg dit folk flydde i orostiderna på 400-talet e Kr, folkvandringstiden.

Andra kulturhistoriska spår är stenbrott från 1800-talet och järnvägen Gripenbergsbanan, som idag är bilväg. Naturen på Vista kulle är karg, stenig och brant men också frodig och rik på ovanliga örter som kräver en basisk berggrund.

Naturreservatet Vista kulle ägs och förvaltats av Jönköpings kommun. Det finns många fler naturreservat att besöka i kommunen och i Jönköpings län, se länk nedan.

Service och nyheter

Självservice

Nyheter

  1. Är du snabb som tåget?

    Det kan du testa under vårt deltagande på Jönköpings marknad den 27 maj 2016. Kom till vårt tält och utmana en vän i vår roliga reaktions-tävling och passa på att prata med oss om den kommande höghastighetsjärnvägen!

  2. Nominerade till Naturvårdspriset 2016

    Sex nomineringar som alla bedöms uppfylla kriterierna har vi tittat närmare på inför Naturvårdspriset 2016.

  3. Betala din P-avgift med telefonen - nu möjligt utan extra kostnad

    Det är enkelt och snabbt, och från den 23 maj kan du betala din parkeringsavgift med telefonen utan att det kostar extra. Du kan använda app, sms eller samtal.

Kontaktcenter

På kontaktcenter får du hjälp med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten. Ring oss måndag - fredag klockan 8-17 eller använd vårt kontaktformulär.

Tfn: 036-10 50 00

Kontaktuppgifter till kommunen

Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

Organisationsnummer

212000-0530

Kontaktcenter 036-10 50 00

Röststyrd växel 036-10 80 00