Kultur

Translate
Google Google

Use Google to translate the web site. Jönköpings kommun takes no responsibility for the accuracy of the translation. Skriv ut

I Jönköping finns det ett rikt kulturutbud. Det är olika organisationer, föreningar och andra aktörer som står bakom detta utbud. Kultur- och fritidsförvaltningen är en av dessa aktörer.

Genom vår egen verksamhet och i samverkan med andra aktörer ska vi ge alla kommuninvånare ett kvalitativt och brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter i hela kommunen. Vi vill väcka nyfikenhet, utmana till nya upplevelser och stimulera till eget skapande.

Våra verktyg är bland annat:

 • Olika former av kultur- och föreningsbidrag och stipendier för att stötta andra aktörer.
 • Biblioteken som kostnadsfritt tillhandahåller medier i olika former och professionell hjälp med att hitta rätt. De är arenor för olika arrangemang och möten.
 • Avdelningen Kulturproduktion som bland annat arbetar med professionella dansföreställningar, filmversamhet, konstnärliga utsmyckningar, verksamhet för barn och ungdom och med vårt kulturarv t.ex. genom Tändsticksmuseet.

Ett rikt och offensivt kulturliv bidrar till individens och samhällets utveckling och är en förutsättning för tillväxt i vår kommun.

Kultur- och fritidsförvaltningens Evenemangskalender

Kultur- och fritidsfövaltningen arrangerar en mängd program och aktiviteter, i egen regi och tillsammans med organisationer och föreningar. Många av dessa är enstaka program, andra kan vara serier eller permanent verksamhet och återkomma under hela termien.

Författarbesök, familjesöndagar, föreläsningar, festivaler, musik och poesi, språkkaféer, vandringar i naturen, bad och sport... Listan kan göras lång. Ta del av utbudet och välj det som lockar dig! Vi har samlat utbudet i en Evenemangskalender. Hämta en folder på biblioteket eller någon av våra anläggningar. Foldern finns också som pdf-fil, se länk nedan.

Service och nyheter

Självservice

Nyheter

 1. Massor att göra på sportlovet vecka 7

  Testa olika sporter, kolla finalen i MiniMello, åka på utflykter eller hänga med kompisar på filmmaraton... Det finns massor att göra för alla lovlediga barn och unga!

 2. Inkoppling av ny vattenledning vid korsningen Klostergatan - Kungsgatan 

  Ett kvarter av Klostergatan stängs vecka 7, i samband med anslutning av ny vattenledning, mot Kungsgatan. Även busstrafiken påverkas.

 3. Vad tycker vårdnadshavare om skolan?

  Hur kan förskolor och skolor bli bättre? Det vill vi få reda på genom den enkät som vi nu skickar ut vill vissa vårdnadshavare.

Kontaktcenter

På kontaktcenter får du hjälp med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten. Ring oss måndag - fredag klockan 8-17 eller använd vårt kontaktformulär.

Tfn: 036-10 50 00

Kontaktuppgifter till kommunen

Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

Organisationsnummer

212000-0530

Kontaktcenter 036-10 50 00

Röststyrd växel 036-10 80 00