Kultur

Translate
Google Google

Use Google to translate the web site. Jönköpings kommun takes no responsibility for the accuracy of the translation. Skriv ut

I Jönköping finns det ett rikt kulturutbud. Det är olika organisationer, föreningar och andra aktörer som står bakom detta utbud. Kultur- och fritidsförvaltningen är en av dessa aktörer.

Genom vår egen verksamhet och i samverkan med andra aktörer ska vi ge alla kommuninvånare ett kvalitativt och brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter i hela kommunen. Vi vill väcka nyfikenhet, utmana till nya upplevelser och stimulera till eget skapande.

Våra verktyg är bland annat:

 • Olika former av kultur- och föreningsbidrag och stipendier för att stötta andra aktörer.
 • Biblioteken som kostnadsfritt tillhandahåller medier i olika former och professionell hjälp med att hitta rätt. De är arenor för olika arrangemang och möten.
 • Avdelningen Kulturproduktion som bland annat arbetar med professionella dansföreställningar, filmversamhet, konstnärliga utsmyckningar, verksamhet för barn och ungdom och med vårt kulturarv t.ex. genom Tändsticksmuseet.

Ett rikt och offensivt kulturliv bidrar till individens och samhällets utveckling och är en förutsättning för tillväxt i vår kommun.

Kultur- och fritidsförvaltningens Evenemangskalender

Kultur- och fritidsfövaltningen arrangerar en mängd program och aktiviteter, i egen regi och tillsammans med organisationer och föreningar. Många av dessa är enstaka program, andra kan vara serier eller permanent verksamhet och återkomma under hela termien.

Författarbesök, familjesöndagar, föreläsningar, festivaler, musik och poesi, språkkaféer, vandringar i naturen, bad och sport... Listan kan göras lång. Ta del av utbudet och välj det som lockar dig! Vi har samlat utbudet i en Evenemangskalender. Hämta en folder på biblioteket eller någon av våra anläggningar. Foldern finns också som pdf-fil, se länk nedan.

Service och nyheter

Självservice

Nyheter

 1. Junedalsskolan stänger efter omfattande inbrott

  I natt drabbades Junedalsskolan i Jönköping av ett större inbrott. Under fredagsmorgonen görs en teknisk undersökning av lokalerna. På grund av det som hänt har skolledningen beslutat att ställa in undervisningen idag.

 2. Nu öppnar stadsbiblioteket i nyrenoverade lokaler

  Måndag 2 maj kl 09.00 öppnar stadsbiblioteket. Med ny inredning och struktur är biblioteket uppgraderat till dagens och framtidens biblioteksverksamhet.

 3. Har du svårigheter att hantera ilska?

  Har du betett dig aggressivt eller kränkande mot din nuvarande partner eller f.d. partner?

Kontaktcenter

På kontaktcenter får du hjälp med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten. Ring oss måndag - fredag klockan 8-17 eller använd vårt kontaktformulär.

Tfn: 036-10 50 00

Kontaktuppgifter till kommunen

Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

Organisationsnummer

212000-0530

Kontaktcenter 036-10 50 00

Röststyrd växel 036-10 80 00