Dans

Translate
Google Google

Use Google to translate the web site. Jönköpings kommun takes no responsibility for the accuracy of the translation. Skriv ut

Dansen är en viktig del av kommunens kulturliv. Kultur- och fritidsförvaltningen satsar stort på den moderna professionella dansen genom Dansnät Jönköping.

Dansnät Jönköping har som syfte att påverka och stimulera danskonsten i Jönköpings län.

Internationella och svenska gästspel

Idag är Jönköping en av landets mest uppskattade dansarrangörer. Varje vår och höst arrangerar Dansnät Jönköping flera professionella dansföreställningar med bredd och kvalitet. Ofta är det internationella gästspel med danskonstens främsta utövare från olika delar av världen.

Spelplatser

Produktionerna presenteras på olika spelplatser som Kulturhuset Spira, Jönköpings Teater eller offentliga platser i stadens centrum.  Det är dans i olika stilar allt från streetdans, bollywood, modern dans till flamenco.

Föreläsningar, workshops, dansresor och happenings

Flera kringaktiviteter arrangeras för att öka publikens kunskaper om dans. Dansnätet vill bjuda på ovanliga tillfällen att uppleva dans- och performancekonst i Jönköping och andra städer. 

Dansabonnemang

För att få ut det bästa av dansprogrammet kan man boka dansabonnemang med tre föreställningar per termin till ett förmånlig pris. Även möjlighet till grupprabatt finns.

Dansnät Sverige

Dansnät Sverige är ett demokratiskt och informellt nätverk som arbetar för att sprida och främja samtida danskonst i Sverige. I Dansnät Sverige turnerar svenska och utländska koreografer och kompanier med ambitionen att stärka dansens ställning och räckvidd, både konstnärligt och publikt. Nätverkets parter består av föreningar, institutioner, kommuner och landsting från Västerbotten i norr till Skåne i söder.

Service och nyheter

Självservice

Nyheter

  1. Är du snabb som tåget?

    Det kan du testa under vårt deltagande på Jönköpings marknad den 27 maj 2016. Kom till vårt tält och utmana en vän i vår roliga reaktions-tävling och passa på att prata med oss om den kommande höghastighetsjärnvägen!

  2. Nominerade till Naturvårdspriset 2016

    Sex nomineringar som alla bedöms uppfylla kriterierna har vi tittat närmare på inför Naturvårdspriset 2016.

  3. Betala din P-avgift med telefonen - nu möjligt utan extra kostnad

    Det är enkelt och snabbt, och från den 23 maj kan du betala din parkeringsavgift med telefonen utan att det kostar extra. Du kan använda app, sms eller samtal.

Kontaktcenter

På kontaktcenter får du hjälp med de vanligaste ärendena redan vid första kontakten. Ring oss måndag - fredag klockan 8-17 eller använd vårt kontaktformulär.

Tfn: 036-10 50 00

Kontaktuppgifter till kommunen

Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

Organisationsnummer

212000-0530

Kontaktcenter 036-10 50 00

Röststyrd växel 036-10 80 00