search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2018-08-17
  Förslag till naturvårdsprogram och grönstrukturpla...
  Jönköpings kommun har en fantastisk natur. För att ta vara på den planerar vi för hur naturområden och parker ska utvecklas. Nu är förslagen till två styrdokument ute på remiss, naturvårdsprogrammet och grönstrukturplanen.
 • 2018-08-16
  Välkommen till en ny skoltermin!
  Efter ett långt och soligt sommarlov är det nu dags att ladda för en ny termin. Vecka 34 börjar skolan för barn och unga.
 • 2018-08-13
  Gå eller cykla med barnen till skolan så blir de p...
  Stora äventyr börjar med små steg. Med vandrande skolbuss får både stora och små motion och gemenskap. Dessutom får barnen träning i att vistas i trafiken. 
 • 2018-07-24
  De städar stranden varje morgon
  Varje dag mellan kl 7 och 11 städar minst fem personer Vätterstranden. De plockar skräp, tömmer papperskorgar och ser till att stranden ser fin ut innan badgästerna anländer.
 • 2018-07-19
  Uppskattad sommarskola för nyanlända
  - Sommarskolan har varit fantastisk! Jag vill verkligen tacka dem som har ordnat detta. Det säger Ali, en av de 260 nyanlända elever som under fyra veckor gått i sommarskola på Junedalsskolan. Han har intensivläst slöjd för att få ett betyg i ämnet.
 • 2018-07-09
  Nytt naturreservat i västra vätter­branterna
  Häggebergs och Granbäcks lövskogar är ett vackert lövskogs­område mellan Jönköping och Bankeryd. Den 20 juni beslutade kommun­fullmäktige att naturreservatet skulle bildas.
 • 2018-07-04
  Hundratals aktiviteter för barn och unga på sommar...
  I år finns det massor att göra för barn och unga under sommaren. Spela basket, pyssla, producera musik och lär dig skriva en spännande bok här finns allt för alla smaker. Totalt rör det sig om 600 aktiviteter där de allra flesta är helt gratis.
 • 2018-06-19
  Ekosystemtjänster – gratis är gott!
  Naturen är som balsam för själen säger vi ibland. Faktum är att det är sant att grönområden är bra för vårt psykiska och fysiska välbefinnande. Utöver att det är skönt eller vackert att vistas i en park så gör växterna ett ovärderligt jobb för oss, helt osynligt och alldeles gratis. 
 • 2018-06-19
  Nyttan med grönt
  Vad tycker du är viktigt att utveckla och bevara när det gäller det gröna i kommunen? Kolla in förslagen till naturvårdsprogram och grönstrukturplan. Saknar du något och vill tycka till? Nu har du chansen!