search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon

 • Var går min fastighetsgräns?
  Ska du bygga ut huset, såga ner ett träd eller kanske plantera en häck runt tomten? Då kan det vara bra att veta var din fastighetsgräns går. Det är inte alla kartor som det går att förlita sig på, därför tipsar vår kommunala lantmäterimyndighet om hur du istället ska gå tillväga.

 • Dialogmöte 11 maj: Utbyggnadsstrategi 200 000 invå...
  Nu är förslaget till utbyggnadsstrategi 200 000 invånare – etapp 1 ute på samråd. Utbyggnadsstrategin pekar ut kommunens viljeinriktning för hur mark- och vattenområden ska användas i framtiden.

 • På jakt efter sommarjobbare i pandemitider
  Sommaren är på ingång och som vanligt söker kommunen sommarjobbare. Men ovanliga tider medför nya utmaningar för rekryteringsenheten på socialförvaltningen. ”Nu gäller det att få ut att det finns riktiga sommarjobb att söka och möjlighet att göra skillnad”.

 • Förlängt samarbete med Jönköping University - fyra...
  Jönköpings kommun och Jönköping University satsar på fortsatt samarbete genom en ny avsiktsförklaring. I samarbetet identifieras gemensamma satsningar och prioriteringar, som bland annat kompetensförsörjning och studentbostäder.

 • Jönköping kan bli Årets superkommun
  Jönköpings kommun är nominerad till Årets superkommun 2021 i kategorin Städer och stadsnära kommuner. Vinnaren i varje kategori utses av Dagens Samhälle den 18 maj.

 • Vårens gröna överraskning – Hänglängtan
  Kommunens "gröna överraskning" är ett sätt att lyfta underutnyttjade ytor. En tillfällig installation i vår fina stad. Vårens överraskning är hängmattor och fågelholkar i en björkdunge på Simsholmen.

 • Förboka vigsel med Pride-inramning
  Vigsel på agendan? Skriv in lördagen den 28 augusti i kalendern. Klockan 11-17 öppnar vi Rosenlunds herrgård för alla som vill gifta sig med under Pride Jönköping 2021.

 • Tipsa oss – hur kan vi göra vår kommun roligare?
  Ser du något som vi inte ser? Vet du några platser där vi kan göra plats för mer rörelse, fler arrangemang och roligare möten? Vi öppnar för dialog om nya dimensioner i det offentliga rummet – och nu vill vi ta del av dina kreativa konkreta förslag för att förbättra vår kommun. Hör av dig!

 • Digital tillsyn införs som alternativ till traditi...
  Utvärderingen av det projekt som genomförts med nattlig tillsyn med hjälp av trygghetskamera, visade på bra resultat med nöjda medborgare. Därför erbjuder Jönköpings kommun nu digital tillsyn som alternativ till den traditionella fysiska tillsynen nattetid.

 • Regeringen avsätter pengar till nya stambanor – Jö...
  Det var glädjande besked som kom från regeringen när infrastrukturpropositionen för 2022-2033 presenterades. Nya stambanor är en av de satsningar som regeringen avser genomföra och det innebär att Jönköping blir navet i det nya järnvägssystemet.

 • Det tycker invånarna om Österängens utveckling i f...
  Just nu pågår arbetet med ett planprogram för Österängen. Det ska ge en helhetsbild av Österängens utvecklingsmöjligheter vad gäller att skapa fler bostäder och utveckla en trivsam livsmiljö. En inledande del av detta arbete var en medborgardialog som genomfördes hösten 2020.

 • ”Vi har löst det med gemensam planering och noggra...
  Ekhagens gästhem, en avdelning med specialiserad palliativ vård, har varit ett undantag i pandemin. Verksamheten har inte haft något besöksförbud och anhöriga har varit välkomna varje dag. Ändå har de inte haft ett enda fall av covid-19.

 • Jönköpingslinjen ersätter Telefonvän
  Nu görs Telefonvän om till Jönköpingslinjen. Den nya telefonlinjen är mer tillgänglig och riktar sig till dig som har passerat 50 år och vill prata med andra människor i Jönköpings län.

 • Större, bättre och modernare i nya Taheskolan
  Nu har alla elever och all personal äntligen flyttat in i nya Taheskolan. Tack vare gott samarbete och ihärdighet står nu lokalerna färdiga, med alla sorters rum man behöver i en skola.

 • Länssjukhuset Ryhov vann Stadsbyggnadspriset 2020
  Stadsbyggnadspriset 2020 tilldelas den nya byggnaden på Länssjukhuset Ryhov. Den har byggts av NCC och tagits fram i samarbete med arkitekten Liljewalls. Förutom det stora priset vann de även klassen God livsmiljö.

 • Rosenlunds äventyrsbad 30 år
  Den 21 januari fyller Rosenlunds äventyrsbad hela 30 år. Sedan öppningen 1991 då köerna in till badet ringlade sig långt upp på parkeringen, har äventyrsbadet varit ett stort nöje för både kommuninvånare och övriga besökare!

 • Satsning på klimatmål genom nytt samarbetsavtal
  Tillsammans med Jönköpings energi har kommunen tecknat ett nytt samarbetsavtal där Jönköpings energi ska driva och förvalta energiförsörjningen till tekniska kontorets byggnader. Detta för att skapa effektiva energilösningar och nå våra hållbarhetsmål.

 • Spång, hoj, hockey eller scen och poesi – välkomme...
  Från folkpark och sortergård till dirt- och äventyrsbana. Gamla sortergården har bytt skepnad vid många tillfällen genom åren och nu blir den plats för nya äventyr.