search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon

 • "Det kändes som ett historiskt ögonblick"
  I ett konferensrum på Ryhov är det full rulle. IVA-personalen bildar en förväntansfull kö. Flera tar upp sina telefoner och knäpper bilder på varandra. Idag får de sin första dos vaccin mot covid-19 – av Jönköpings kommuns skolsköterskor.

 • Uppstart och digitalt spadtag för Science Park Tow...
  Torsdagen den 14:e januari tas det första spadtaget för Science Park Towers – en framtida mötesplats för entreprenörer och studenter. Som kommunen, JKPG Fast och Science Park samverkat kring sedan flera år tillbaka.

 • ”Saker och ting blir nästan aldrig som man tänkt s...
  Upphandlingsavdelningen vittnar om ett annorlunda år där jakten på livsviktig skyddsutrustning varit en av utmaningarna. ”Men även om det blev en omställning för oss så är det de som jobbar i skyddsutrustningen hela dagarna, som är de verkliga hjältarna.”

 • ”Även i dessa tider pågår ju livet för fullt”
  ”Det har varit viktigt att hålla öppet och medarbetarna verkar bli glada av att vi finns på plats i caféet. Förutom att minska smittspridningen är det viktigt att ta hand om varandra och se till så att ingen blir isolerad. Samtidigt som vi måste vara mycket försiktiga får inte rädslan att leva ta över.”

 • Unga nyanlända hjälper äldre att bli digitala: "Vi...
  Nyanlända gymnasieungdomar som hjälper seniorer att utveckla sina digitala kunskaper låter som ett spännande projekt. Men hur har det gått under pandemin?

 • "Vi måste hela tiden ligga steget före"
  ”Vi märker att våra besök är väldigt uppskattade, ibland är vi de enda personer som vårdtagare med covid-19 får träffa. Vi försöker vara så sociala som möjligt men det kan vara lite besvärligt när de inte ser hur vi ser ut bakom munskydd och visir.”

 • Tillfällig möjlighet att hjälpa till
  ”När pandemin kom självdog vår verksamhet en tid. Skolorna bokade av sin undervisning, simskolorna pausades och äventyrsbadet stängdes för allmänheten. Då passade det bra att hjälpa Frivilligcentralen och kunna använda tiden vi fick över till något meningsfullt och viktigt.”

 • ”Vi har delat med oss av vår kunskap om smittsstäd...
  ”Vi var ute väldigt tidigt och ställde om fokus på att hålla kontaktytor rena för att minska risken för smittspridning. Vi är glada att vi har kunnat bidra på riktigt och att vår organisation kunnat föregå med gott exempel.”

 • ”Pandemin kastade omkull vårt fokus”
  ”När pandemin kom fick vi släppa allt och ställa om på dagen. Det var tufft men alla i personalen har varit helt fantastiska, ställt upp på alla tänkbara sätt och tagit hand om varandra och våra medborgare.”

 • "Vi måste våga vara medmänniskor"
  Socialsekreterare Charlotta Holmström delar med sig av sina råd kring oro kopplat till våld i nära relationer.

 • Råd om oro för små, mellanstora, stora barn – och ...
  Många barn har många frågor om det som händer i världen just nu. Vilka svar är bäst att ge för att lindra oro? Och vad ska vi vuxna säga när vi själva saknar svar?

 • Spång, hoj, hockey eller scen och poesi – välkomme...
  Från folkpark och sortergård till dirt- och äventyrsbana. Gamla sortergården har bytt skepnad vid många tillfällen genom åren och nu blir den plats för nya äventyr.