search
Sök
menu
Meny
Sök

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon

 • Behöver du eller någon du känner stöd och återhämt...
  Recovery College Jönköpings län är ett lärandecenter som erbjuder kurser i återhämtning från psykisk ohälsa. Kursernaär gratis och öppna för alla: du som själv mår dåligt, är anhörig eller vill lära dig mer.

 • Länge leve demokratin!
  I år firar Sverige 100 år med allmän och lika rösträtt för kvinnor och män. År 1921 hölls nämligen första riksdagsvalet där även kvinnor fick rösta. Vår demokrati är värd att värna om varje dag – därför har vi nu skrivit under regeringens deklaration för en stark demokrati. 

 • Lämna förslag för ett bättre Bottnaryd, Lekeryd oc...
  Nu skapar vi bättre möjlighet för inflytande i kommundelsutvecklingen för dig som bor i och omkring Bottnaryd, Lekeryd och Tenhult. Vi vill ha in dina förslag på fysiska förbättringar i din närmiljö och platser där fler evenemang och aktiviteter skulle kunna äga rum.

 • Köp eller låna boken om kommunens första 50 år
  I år fyller Jönköpings kommun 50 år. Nu finns jubileumsboken om vårt första halvsekel att köpa eller låna.

 • Varför jobbar kommunen med hållbart resande?
  Vi arbetar för att Jönköping ska bli en hållbar kommun för invånarna, både nu och i framtiden. Tidigare byggde man städer med bilen i fokus – men det är inte hållbart att bilåkandet växer i takt med befolkningen i städer i Jönköpings storlek.

 • Bli en sms-livräddare
  Varje år drabbas omkring 6 000 människor av plötsligt hjärtstopp. Bara cirka 600 av dessa överlever. Den viktigaste livräddande faktorn är tiden. Nu ansluter sig Jönköpings län till tjänsten sms-livräddare som innebär att den som drabbas av hjärtstopp kan få snabbare hjälp.

 • Hjälp oss att göra Jönköpings kommun ännu bättre
  Nu kommer 1600 slumpvis utvalda kommuninvånare få chansen att påverka och göra vår kommun ännu bättre! Detta genom en medborgarundersökning som SCB genomför i ett samarbete med Jönköpings kommun.

 • "Det bästa äventyret finns nära"
  Landskapet grönskar, bäckarna porlar och fåglarna kvittrar. Det behövs inga omskrivningar av verkligheten för att kalla Röttle hamn för idyll denna soliga försommardag. Och det är inte heller svårt att förstå varför blogg- och cykelprofilen Elna Dahlstrand mår så bra just här.

 • En halv miljon kronor för ett levande kulturliv
  Under corona-pandemin har det blivit tydligt att enskilda kulturaktörer har det svårt att överleva ekonomiskt. Nu upphandlar kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun kulturarrangemang och kulturaktiviteter.

 • Nostalgitripp i det fria
  För 25 öre får du en melodi, för 50 öre får du två. Det är utomhusföreställning på Kärrhökens äldreboende, där temat Musik och Minnen vid Jukeboxen väcker både minnen och känslor.

 • "Många ungdomar har sett oss på TikTok och vill tr...
  Det som började med några vilsna turer vid havet är idag målinriktad succé. Möt det äventyrälskande swimrun-paret Patrik Widell och Fanny Ahlfors - kända som Team Lost.