search
Sök
menu
Meny
Sök

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon

 • Vänorter för ett starkt Nordiskt samarbete
  I över 80 år har Jönköpings kommun samverkat med tre nordiska vänorter för att stärka och utveckla respektive kommun. Erfarenhetsutbytet är värdefullt för kommunens verksamheter, med främsta fokus på barn och unga, näringsliv, idrott, kultur och fritid.

 • Rösta på förslagen för ett bättre Bottnaryd, Leker...
  Nu är det dags att rösta på de förslag som kom in under september på förbättringar i den fysiska miljön och möjligheten till aktiviteter och händelser i Bottnaryd, Lekeryd och Tenhult.

 • Vad tycker du om arkitekturen i kommunen?
  Arkitektur handlar om mer än hur en byggnad eller stadsdel ser ut. Vad får du för känslor? Vad bidrar den med till stadens helhet?

 • Det började med en insändare
  ”Det kan hända mycket mer än man tror när man skriver en insändare”. Det säger Johathan Karlhage som tillsammans med sin syster Rodhe skrev en insändare i lokaltidningen där de undrade vad som händer med planerna att bygga en ny skola i Ölmstad.

 • De stöttar dig så du kan stötta andra
  Tar du hand om någon som är över 65 år och som bor kvar i det egna hemmet i Jönköpings kommun? Behöver du stöd, strategier och hjälp att ta hand om oro, sorg, maktlöshet och dåligt samvete över att inte räcka till? Anhörigstödsteamet finns till för dig.

 • ”Det är en helt otrolig upplevelse att få vara med...
  Tvåhundra lektionstimmar för att ta reda på hur jorden såg ut för 680 miljoner år sedan. En fyra dagars fältresa längs Vättern. Fokuserade studier om berggrund sena fredagseftermiddagar. Detta läsår har nio studenter på Per Brahegymnasiet i Jönköping forskning på schemat – och de älskar det.

 • Delat ägarskap kan utveckla Jönköping Airport
  Jönköpings flygplats behöver utvecklas och få en tydligare regional roll. Därför kan Region Jönköpings län komma att bli delägare i det kommunala bolaget Jönköping Airport. Regionstyrelsen beslöt tisdag 9 november 2021 att ta fram ett underlag.

 • Förslag till ny detaljplan i Barnarp - samrådsmöte...
  Nu har stadsbyggnadskontoret tag fram ett förslag till en ny detaljplan i Barnarp (del av Barnarp 3:1) som ska gör det möjligt att bygga av bostäder och centrumverksamheter.

 • Demokratistugan kommer till Jönköping – välkommen ...
  Svensk demokrati firar 100 år med lika rösträtt för kvinnor och män. Som en del av firandet reser Demokratistugan landet runt för att öka kunskapen om demokrati och uppmuntra till engagemang och eftertanke. 8-13 november kan du besöka stugan utanför Kulturhuset Spira i Jönköping.

 • Hon får årets pris för berömliga insatser för barn
  Genom en podcastserie sprider hon kunskap om den sällsynta diagnosen Williams syndrom (WS). Hon vill bidra till höjd livskvalité för de barn som föds med diagnosen, och visar att du som närstående inte är ensam i din livssituation. Nu prisas Cecilia Boij för sitt ideella arbete med Williamspodden. 

 • Helen prisas för sitt digiloga arbetssätt inom sko...
  Hört talas om Guldäpplet? Det 20-årsjubilerande priset går till en lärare som förnyar lärandet och inspirerar andra med stöd av digitala verktyg och IT. Helen Larsson som jobbar på Rosenlundsskolan fick delad andraplacering – stort grattis!

 • Så styrs din hemkommun – och så kan du påverka den
  Har du koll på hur du genom dina demokratiska rättigheter kan påverka din kommun? 2022 är det val men det är inte bara när det är valår som du kan göra din röst hörd.

 • Behöver du eller någon du känner stöd och återhämt...
  Recovery College Jönköpings län är ett lärandecenter som erbjuder kurser i återhämtning från psykisk ohälsa. Kursernaär gratis och öppna för alla: du som själv mår dåligt, är anhörig eller vill lära dig mer.

 • Köp eller låna boken om kommunens första 50 år
  I år fyller Jönköpings kommun 50 år. Nu finns jubileumsboken om vårt första halvsekel att köpa eller låna.

 • Bli en sms-livräddare
  Varje år drabbas omkring 6 000 människor av plötsligt hjärtstopp. Bara cirka 600 av dessa överlever. Den viktigaste livräddande faktorn är tiden. Nu ansluter sig Jönköpings län till tjänsten sms-livräddare som innebär att den som drabbas av hjärtstopp kan få snabbare hjälp.

 • "Det bästa äventyret finns nära"
  Landskapet grönskar, bäckarna porlar och fåglarna kvittrar. Det behövs inga omskrivningar av verkligheten för att kalla Röttle hamn för idyll denna soliga försommardag. Och det är inte heller svårt att förstå varför blogg- och cykelprofilen Elna Dahlstrand mår så bra just här.