search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon

 • "Det bästa äventyret finns nära"
  Landskapet grönskar, bäckarna porlar och fåglarna kvittrar. Det behövs inga omskrivningar av verkligheten för att kalla Röttle hamn för idyll denna soliga försommardag. Och det är inte heller svårt att förstå varför blogg- och cykelprofilen Elna Dahlstrand mår så bra just här.

 • Årets sommaronsdagar
  – i en kyrka, på Vättern och ...

  Konceptet sommaronsdagar byter skepnad och utvecklas för varje år, med tre fasta komponenter som alltid ingår: musik, sommar och gratis. I år är det åttonde året i rad som, sommaronsdagar, en arrangemangsserie av Jönköpings kommun äger rum – i år med temat hemvändare.

 • En halv miljon kronor för ett levande kulturliv
  Under corona-pandemin har det blivit tydligt att enskilda kulturaktörer har det svårt att överleva ekonomiskt. Nu upphandlar kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun kulturarrangemang och kulturaktiviteter.

 • Hjälp oss utveckla Vätterstranden!
  Brukar du besöka Vätterstranden i centrala Jönköping? Har du idéer på hur den skulle kunna utvecklas och bli ännu bättre? Då kan du hjälpa oss genom att delta i medborgardialogen om Vätterstrandens utveckling.

 • Nostalgitripp i det fria
  För 25 öre får du en melodi, för 50 öre får du två. Det är utomhusföreställning på Kärrhökens äldreboende, där temat Musik och Minnen vid Jukeboxen väcker både minnen och känslor.

 • "Många ungdomar har sett oss på TikTok och vill tr...
  Det som började med några vilsna turer vid havet är idag målinriktad succé. Möt det äventyrälskande swimrun-paret Patrik Widell och Fanny Ahlfors - kända som Team Lost.

 • Gör din röst hörd via våra brevlådor
  Om du är ute och går i något av kommunens prioriterade områden i sommar kan det hända att du får syn på en av våra kommunbrevlådor. Stanna till och gör din röst hörd!

 • Förboka vigsel med Pride-inramning
  Vigsel på agendan? Skriv in lördagen den 28 augusti i kalendern. Klockan 11-17 öppnar vi Rosenlunds herrgård för alla som vill gifta sig med under Pride Jönköping 2021.

 • Det tycker invånarna om Österängens utveckling i f...
  Just nu pågår arbetet med ett planprogram för Österängen. Det ska ge en helhetsbild av Österängens utvecklingsmöjligheter vad gäller att skapa fler bostäder och utveckla en trivsam livsmiljö. En inledande del av detta arbete var en medborgardialog som genomfördes hösten 2020.

 • Spång, hoj, hockey eller scen och poesi – välkomme...
  Från folkpark och sortergård till dirt- och äventyrsbana. Gamla sortergården har bytt skepnad vid många tillfällen genom åren och nu blir den plats för nya äventyr.