search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon

  • Per Brahegymnasiet sätter konst- och designstudier...
    Nu får Jönköping en riksrekryterande estetisk spetsutbildning med inriktning konst och design. Per Brahegymnasiet har fått sin ansökan godkänd av Skolverket och hösten 2022 är det dags.

  • Suzanne om att vara god man: "en viktig del av mit...
    Som god man representerar man en person som själv inte kan tillvarata sina intressen på grund av t.ex. sjukdom eller försvagat hälsotillstånd. Suzanne O’Brien har varit god man i över tolv år och har i sina uppdrag hjälpt flera människor på olika vis.

  • Räddningstjänstens arbete med suicidprevention kan...
    Räddningstjänsten i Jönköping har ett uppdrag att samordna det förebyggande arbetet före, under och efter akuta larm om suicid. Arbetet följer en modell som omfattar samverkan mellan flera olika aktörer.

  • Ta det säkra före det osäkra på isen
    Vintern är här och många ger sig ut på äventyr. Då det varit kallt länge är det lätt att tro isarna är tåliga för skridskor och promenader – men så enkelt är det inte.

  • Sommarjobb – ett steg i karriären
    Vi på Jönköpings kommun söker nu dig som vill vara med och skapa en bra sommar tillsammans med oss. Vi erbjuder sommarjobb och feriepraktik för olika åldrar och inom flera olika verksamhetsområden. Ta chansen och sök – du kan vara vår nästa medarbetare!

  • HBTQ Brunnen
    – hit är alla välkomna

    Under våren 2020 öppnade Brunnen igen efter ett kort uppehåll. En mötesplats där ungdomar upp till 25 år träffas varje torsdag. På programmet står allt från prova på och kreativt skapande till djupa samtal om livets mening – och framförallt, möjligheten för besökarna att vara sig själva.

  • ”Vi har löst det med gemensam planering och noggra...
    Ekhagens gästhem, en avdelning med specialiserad palliativ vård, har varit ett undantag i pandemin. Verksamheten har inte haft något besöksförbud och anhöriga har varit välkomna varje dag. Ändå har de inte haft ett enda fall av covid-19.

  • Jönköpings privilegiebrev upp i rätten
    Måndagen den 15 februari ska frågan om Jönköpings privilegiebrev fortsatta förvaring prövas i Stockholms tingsrätt.

  • ”Utmaningen är att få ut vaccin i rätt dos, i rätt...
    Vi går mot ljusare tider – vaccinationer pågår. Distriktsjuksköterskorna i kommunens vaccinationsteam har bråda dagar. Sedan årsskiftet har de fått ställa om från sin vanliga vardag och fokusera på att ordinera och vaccinera.


  • Jönköpingslinjen ersätter Telefonvän
    Nu görs Telefonvän om till Jönköpingslinjen. Den nya telefonlinjen är mer tillgänglig och riktar sig till dig som har passerat 50 år och vill prata med andra människor i Jönköpings län.

  • Större, bättre och modernare i nya Taheskolan
    Nu har alla elever och all personal äntligen flyttat in i nya Taheskolan. Tack vare gott samarbete och ihärdighet står nu lokalerna färdiga, med alla sorters rum man behöver i en skola.

  • Länssjukhuset Ryhov vann Stadsbyggnadspriset 2020
    Stadsbyggnadspriset 2020 tilldelas den nya byggnaden på Länssjukhuset Ryhov. Den har byggts av NCC och tagits fram i samarbete med arkitekten Liljewalls. Förutom det stora priset vann de även klassen God livsmiljö.

  • Rosenlunds äventyrsbad 30 år
    Den 21 januari fyller Rosenlunds äventyrsbad hela 30 år. Sedan öppningen 1991 då köerna in till badet ringlade sig långt upp på parkeringen, har äventyrsbadet varit ett stort nöje för både kommuninvånare och övriga besökare!

  • Satsning på klimatmål genom nytt samarbetsavtal
    Tillsammans med Jönköpings energi har kommunen tecknat ett nytt samarbetsavtal där Jönköpings energi ska driva och förvalta energiförsörjningen till tekniska kontorets byggnader. Detta för att skapa effektiva energilösningar och nå våra hållbarhetsmål.

  • ”Saker och ting blir nästan aldrig som man tänkt s...
    Upphandlingsavdelningen vittnar om ett annorlunda år där jakten på livsviktig skyddsutrustning varit en av utmaningarna. ”Men även om det blev en omställning för oss så är det de som jobbar i skyddsutrustningen hela dagarna, som är de verkliga hjältarna.”

  • ”Även i dessa tider pågår ju livet för fullt”
    ”Det har varit viktigt att hålla öppet och medarbetarna verkar bli glada av att vi finns på plats i caféet. Förutom att minska smittspridningen är det viktigt att ta hand om varandra och se till så att ingen blir isolerad. Samtidigt som vi måste vara mycket försiktiga får inte rädslan att leva ta över.”

  • Unga nyanlända hjälper äldre att bli digitala: "Vi...
    Nyanlända gymnasieungdomar som hjälper seniorer att utveckla sina digitala kunskaper låter som ett spännande projekt. Men hur har det gått under pandemin?

  • "Vi måste hela tiden ligga steget före"
    ”Vi märker att våra besök är väldigt uppskattade, ibland är vi de enda personer som vårdtagare med covid-19 får träffa. Vi försöker vara så sociala som möjligt men det kan vara lite besvärligt när de inte ser hur vi ser ut bakom munskydd och visir.”

  • Tillfällig möjlighet att hjälpa till
    ”När pandemin kom självdog vår verksamhet en tid. Skolorna bokade av sin undervisning, simskolorna pausades och äventyrsbadet stängdes för allmänheten. Då passade det bra att hjälpa Frivilligcentralen och kunna använda tiden vi fick över till något meningsfullt och viktigt.”

  • ”Vi har delat med oss av vår kunskap om smittsstäd...
    ”Vi var ute väldigt tidigt och ställde om fokus på att hålla kontaktytor rena för att minska risken för smittspridning. Vi är glada att vi har kunnat bidra på riktigt och att vår organisation kunnat föregå med gott exempel.”

  • ”Pandemin kastade omkull vårt fokus”
    ”När pandemin kom fick vi släppa allt och ställa om på dagen. Det var tufft men alla i personalen har varit helt fantastiska, ställt upp på alla tänkbara sätt och tagit hand om varandra och våra medborgare.”

  • "Vi måste våga vara medmänniskor"
    Socialsekreterare Charlotta Holmström delar med sig av sina råd kring oro kopplat till våld i nära relationer.

  • Råd om oro för små, mellanstora, stora barn – och ...
    Många barn har många frågor om det som händer i världen just nu. Vilka svar är bäst att ge för att lindra oro? Och vad ska vi vuxna säga när vi själva saknar svar?

  • Spång, hoj, hockey eller scen och poesi – välkomme...
    Från folkpark och sortergård till dirt- och äventyrsbana. Gamla sortergården har bytt skepnad vid många tillfällen genom åren och nu blir den plats för nya äventyr.