search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2018-06-21
  Nu slår vi mynt av saken och bygger om Myntgatan t...
  Efter sommaren börjar vi bygga om Myntgatan, mellan Klostergatan och Gröna gatan, till en grönskande parkgata för gående och cyklister.
 • 2018-06-21
  Naturvårdspriset för vård av ängs- och betesmarker
  Jönköpings kommuns naturvårdspris 2018 delades idag ut till Marita och Weine Fridell för deras vård av ängs- och betesmarker och kulturminnesvård vid gården Lilla Björkudden vid Ylens östra sida i Lekeryd socken.
 • 2018-06-21
  Goda resultat i Jönköpings kommuns grundskolor
  Nu har betygen för vårterminen i årskurs 9 för eleverna i Jönköpings kommuns skolor sammanställts. Vårens betygsresultat visar på en förbättring av betygen för eleverna i årskurs 9 i Jönköpings kommuns skolor.
 • 2018-06-19
  Ekosystemtjänster – gratis är gott!
  Naturen är som balsam för själen säger vi ibland. Faktum är att det är sant att grönområden är bra för vårt psykiska och fysiska välbefinnande. Utöver att det är skönt eller vackert att vistas i en park så gör växterna ett ovärderligt jobb för oss, helt osynligt och alldeles gratis. 
 • 2018-06-19
  Nyttan med grönt
  Vad tycker du är viktigt att utveckla och bevara när det gäller det gröna i kommunen? Kolla in förslagen till naturvårdsprogram och grönstrukturplan. Saknar du något och vill tycka till? Nu har du chansen!
 • 2018-06-13
  Vi möts på Trädgårdsgatan!
  Mellan 16 juni och 30 september är Trädgårdsgatan sommargågata
  och en grön plats för umgänge i en bilfri miljö. Här finns uteserveringar, växter och sittmöbler.

 • 2018-06-01
  Eldningsförbud råder fortsatt i Jönköpings län
  På grund av den torra väderleken är brandrisken fortsatt mycket hög i Jönköpings län och Ydre kommun. Prognosen från SMHI tyder på att det fortsatt kommer vara torrt i skog och mark. Generellt eldningsförbud råder från och med tisdagen 22 maj i Jönköpings län och Ydre kommun.
 • 2018-05-28
  Nu blir det lättare att vara ung i Jkpg
  Kommunens app för ungdomar i Jönköping - Ung JKPG - har funnits i drygt ett år. Den 28 maj nylanseras den med nya smarta funktioner och ett ännu bredare innehåll.
 • 2018-05-25
  Nu skapas 300 nya studentbostäder på Ekhagen
  Jönköpings kommun bjuder nu in byggaktörer att anmäla sitt intresse för att bygga 300 nya studentbostäder på Ekhagen. Ambitionen är att det i november ska stå klart vem som kommer att få bygga lägenheterna.
 • 2018-05-25
  Alma tycker att feriepraktikanterna sprider glädje...
  HIttills har uppåt 750 ungdomar sökt feriepraktik inför sommaren, över hälften har sökt inom äldrevården. Alma är en av alla engagerade handledare som kommer ta emot ungdomarna.
 • 2018-05-23
  Satsning på föreningar på kommunens landsbygd
  Föreningar som vill göra särskilda satsningar, investeringar och projekt kan nu söka stöd.  Kravet är att de på något sätt involverar människor eller aktiviteter ute på landsbygderna.
 • 2018-05-22
  Nu blir det bad på Brunstorp igen

  Förbättringsarbetena gav resultat. Efter ett möte på tisdags­morgonen står det nu klart att klassiska Brunstorpsbadet i Huskvarna kommer att kunna öppna till sommaren.