search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2018-12-12
  Glädjespridande terapihund motverkar ensamhet
  Som en del i projektet Motverka ensamhet och isolering hos äldre , finns terapihunden Baxter och hans matte Tanja Parkkari för våra äldre. Tillsammans träffar de äldre personer som bor kvar hemma, för att umgås, träna och sprida glädje.
 • 2018-12-10
  Gott betyg för Jönköpings kommuns förskolor
  Föräldrar i Jönköping är nöjda med sina barns förskolor. Hela 98 procent kan rekommendera barnens förskola till andra föräldrar. Det visar en enkätundersökning som gjordes under året.
 • 2018-12-06
  Tips för dig som vintercyklar
  I Jönköping väljer fler och fler att cykla större delen av året. Att el-cyklarna har gjort det bekvämare i backarna, fler och fler sätter på dubbdäck på cykeln och att cykelbanan utmed vätterstranden sopsaltas kan vara några utav anledningarna.
 • 2018-12-05
  Fler pendlare väljer elcykel i stället för bil
  Allt fler kommunanställda pendlar till jobbet med elcykel i stället för med bil. Det visar en enkätundersökning som gjorts med de som valt att skaffa en förmånscykel.
 • 2018-12-04
  Erfarenhetsutbyte för uppdragstagare som gör en in...
  Det finns många olika sätt att hjälpa andra människor. I Jönköping har vi frivilliga samhällsarbetare vars uppdrag är att agera stöd för personer som är i behov av någon form av stöttning. I veckan träffades uppdragstagare för att dela med sig av sina erfarenheter utifrån sina olika uppdrag.
 • 2018-12-03
  IKEA Jönköping och ICA Supermarket Klostergatan va...
  Jönköpings kommun har för andra året i följd delat ut  tillgänglighets- och bemötandepriset. Ett pris som delas ut till en verksamhet som har god tillgänglighet i sin lokal och som visat gott bemötande mot besökare och kunder. Vinnarna i år är IKEA Jönköping och ICA Supermarket Klostergatan.
 • 2018-12-03
  Värmeljus får nytt liv
  Varje år används cirka 300 miljoner värmeljus i Sverige. Ofta sorteras de fel bland soporna och materialet går till spillo utan att återvinnas. Nu har gänget på Åsenvägens dagliga verksamhet börjat samla in utbrunna värmeljus för att rengöra och sortera materialet. En enkel process med stora effekter för såväl miljö som individen.
 • 2018-11-29
  Dagbarnvårdare - ett arbete med mycket frihet
  Carina Jonsson är en av cirka 60 kommunala dagbarnvårdare i Jönköpings kommun. Hon har ansvar för sju barn i åldrarna två till fem år och just när vi hälsar på är alla barnen på plats. Antalet kan annars variera beroende på behovet av barnomsorg. Carina gör ett sexveckors schema utifrån föräldrarnas önskemål och behov.
 • 2018-11-24
  Så möter kommunen ett förändrat klimat
  Jönköpings kommun arbetar idag inom flera områden för att möta det förändrade klimatet. Både i val av rätt byggmaterial och i  planering av nya bostadsområden, grönytor och utemiljöer på  förskolor.
 • 2018-11-21
  Nya politiska styret i Jönköpings kommun presenter...
  De fyra partierna Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet har enats om att styra Jönköpings kommun tillsammans under namnet Koalition för Jönköpings kommun under perioden 2019-2022.
 • 2018-11-20
  Delaktighet i sin egen vård skapar återhämtning
  Med hjälp av återhämtningsombud arbetar arbetar kommunerna i norra Jönköpings län tillsammans med Region Jönköpings län med att utveckla ett återhämtningsinriktat förhållningssätt inom psykiatrin.