search
Sök
menu
Meny

Artiklar från Jönköpings kommun

Du kan få nyheterna i ditt

RSS-ikon
 • 2020-09-28
  Så är coronaläget i kommunen
  Ställ in ditt planerade besök vid minsta lilla symtom. Följ Folkhälsomyndighetens riktlinjer om social distansering och handhygien och ta kontakt med äldreboendet innan du besöker en närstående.
 • 2020-09-25
  Frågor och svar om elsparkcyklar i centrala Jönköp...
  Att hyra elsparkcyklar är nu ett nytt sätt att ta sig fram i Jönköping. Ett bolag har nu fått tillstånd av Polisen att lansera elsparkcyklar i centrum. I den här artikeln hittar du information, frågor och svar om de nya fordonen.
 • 2020-09-24
  Flahultsskolan Hus 2 – en byggnad som är bra för b...
  Nu har vi ännu en miljöbyggnad i vår kommun. Under våren godkändes Flahultsskolan Hus 2 på inom ramen för Miljöbyggnad Silver. Det är det första av kommunens nybyggda hus som certifierats och verifierats inom Miljöbyggnad.
 • 2020-09-22
  Septemberljus i Slottsparken
  Den 26:e september hölls det årliga evenemanget Septemberljus i Slottsparken i Huskvarna. När höstmörkret föll tändes ljus kring byggnader, träd och omgivning på ett nytt kreativt sätt–signerat elever från Ljusdesignprogrammet.
 • 2020-09-22
  Ny konstutställning på Tändsticksmuseet
  Den 26 september är det vernissage på Tändsticksmuseet. Sedan i februari har Munish Wadhia arbetat i relation till det som visas – och det som inte visas i Tändsticksmuseets samlingar.
 • 2020-09-21
  Skolpersonal och poliser i gemensam övning i höst
  Under hösten kommer skolpersonal att medverka när polisen genomför utbildning i pågående dödligt våld i publika miljöer. Skolpersonalens medverkan i övningen är en del i Jönköpings kommuns utbildningsplan för skolanställda och ingår i ordinarie utbildningskoncept inom polisen.
 • 2020-09-18
  Hälsoveckan - viktigare nu än någonsin

  Kicka igång hösten med flamenco, körsång eller varför inte takyoga? Vecka 39 drar Hälsoveckan i Jönköping igång och bjuder på massa spännande och roliga aktiviteter.
 • 2020-09-08
  Våga fråga, våga ta hjälp
  Mår du dåligt? Eller känner du någon som inte mår bra och behöver hjälp? Du är inte ensam. Självmord är ett ämne som berör många och det är viktigt att vi pratar om det.
 • 2020-09-03
  Beslutat: Värdefull åkermark ska inte bebyggas
  Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 3 september togs beslut efter votering om Program avseende jordbruksmarkens värde i samhällsplaneringen . Det innebär att utgångpunkten i framtiden är att exploatering av brukningsvärd jordbruksmark inte ska ske.
 • 2020-09-01
  Så blir Stadsparksvallens nya läktare
  I slutet av september startar arbetet med etapp 2 i ombyggnadsen av Stadsparksvallen och i oktober kommer gamla norra läktaren börja rivas. När allt är klart kommer Stadsparksvallen ha en publikkapacitet på ca 7300 personer.
 • 2020-08-25
  Varför är det så viktigt med pollinerande insekter...
  Just nu pågår flera så kallade LONA-projekt (Lokala Naturvårdsprojekt) i kommunen som ska gynna bin och andra pollinerande insekter och på så sätt även den biologiska mångfalden. Men varför är det så viktigt?
 • 2020-08-17
  "Vi deltar i Pride för att manifestera alla männis...
  Årets Prideparad ersätts av ett digitalt tåg som du kan följa var du än befinner dig. ”Jönköpings kommun deltar för att manifestera alla människors lika värde och rätten att älska vem du vill”, säger stadsdirektör Johan Fritz.
 • 2020-08-11
  Dina rättigheter som konsument
  Semestern övergår nu i en annorlunda vardag och många behöver se över sin ekonomi inför hösten. Inställda resor och nya vanor väcker många nya frågor för Konsumentrådgivningen.
 • 2020-06-17
  Prisas för undervisning om småkryp
  Ulrika Helgesson tilldelas naturvårdspriset 2020 för sitt arbete med projekt om biologisk mångfald på Snilleblixtens förskola i Norrahammar.
 • 2020-06-05
  Vi låter fler gräsytor bli ängar – för din och nat...
  I kommunen finns många gräsytor som vi tar hand om. Vanligtvis klipper vi våra långgräsytor två gånger per säsong, men i sommar gör vi lite annorlunda. Nu ska fler långgräsytor bli ängar.
 • 2020-05-30
  Hur ska vi se ut om 30 år? Tyck till nu!
  Vi planerar för hur vi kan skapa förutsättningar för 200 000 invånare – och vi vill veta vad du tycker är viktigt när vår kommun växer?
 • 2020-05-05
  Spång, hoj, hockey eller scen och poesi – välkomme...
  Från folkpark och sortergård till dirt- och äventyrsbana. Gamla sortergården har bytt skepnad vid många tillfällen genom åren och nu blir den plats för nya äventyr.
 • 2020-04-21
  Råd om oro för små, mellanstora, stora barn – och ...
  Många barn har många frågor om det som händer i världen just nu. Vilka svar är bäst att ge för att lindra oro? Och vad ska vi vuxna säga när vi själva saknar svar?
 • 2019-10-03
  Filmpedagogiskt projekt som får ungdomar att flytt...
  Det nya filmpedagogiska projektet #movemetoo ska hjälpa våra gymnasieungdomar att bli tryggare i sin identitet.