Bibbcon utökar med en dag – vill höja kunskapen inom spelkultur

etikett

Publicerad:

sdf

I över tio år har brädspel, rollspel, dataspel, retrospel, cosplay tagit plats, i form av Bibbcon, Jönköpings stadsbibliotek för en dag. I år blir det ytterligare en dag. Fredagen blir en heldag för att höja kunskapen hos de som arbetar med barn och ungdomar.

– Spelkulturen är en självklar del av barn och ungas vardag och den spirar och frodas som kulturform. Därför behöver vi fördjupning och inspiration i vårt arbete med spelkultur på biblioteken, fritidsgårdarna och i skolorna, säger Rebecca Lidén, kulturutvecklare. Och tillägger: Många har efterfrågat detta, så vi ser verkligen fram emot att mötas på Jönköpings allra första Bibbconference.

Bibbconferenceär öppen för dig som arbetar inom kultur, bibliotek, ung fritid och skola. Du vill fördjupa och bredda din kunskap om spel och spelkultur. Det blir föreläsningar, teater, panelsamtal, case studies – en inspirerande och fördjupande heldag om spelkultur.

Dagen är kostnadsfri. Sista anmälningsdatum är 7 november.

Här hittar du hela programmet och anmäler dig Länk till annan webbplats.