Renoveringen av Norrahammars sporthall försenas

Ett trägolv i en idrottshall med röda linjer som markerar spelområden för olika sporter som basket och handboll.
etikett

Publicerad:

I april 2023 inledde kommunen arbetet med att byta ut belysningen, golvet och läktaren i Norrahammars sporthall. På grund av flera oförutsedda händelser har renoveringen av sporthallen försenats.

Belysningen är åtgärdad men när golvet skulle bytas så upptäckte kommunen att betongplattan som låg under var väldigt fuktig. Efter att prover på betongen gjorts och konstruktionsuppbyggnaden analyserats, kom det fram att golvets isolering och betongplattan var tunnare än vad som stod i relationshandlingarna från när hallen byggdes på 70-talet.

Så åtgärdar vi problemen

För att lösa fuktproblemet har en ny betongplatta gjutits med en ventilerad platonmatta under. Utöver det så har sex fläktar installerats för att ventilera den nya golvkonstruktionen. Det arbetet har krävt en utbyggnad av befintliga innerväggen med ca 20 cm för att få plats med nödvändiga installationer.

I samband med undersökningen av betongplattan så kontrollerades även väggarna i sporthallen. Resultatet visade då att bjälklagen där var i dåligt skick och behövde bytas ut. Dessutom fanns det rötskador i nästan hela hallen, vilket redan nu också har åtgärdats.

Letar halltider

– Att det under en renovering kommer fram okända brister är alltid tråkigt. Extra tråkigt i detta fall att det drabbar föreningslivet. Lokaler är svåra att få fram med kort varsel oavsett var i kommunen vi letar. Finns det någon förening som tillfälligt ställer in en träning eller match under perioden fram till årsskiftet så är vi tacksamma om de hör av sig till oss på bokningen så kanske vi kan underlätta något för Månsarps Innebandyklubb och Norrahammars GIS i denna tuffa situation, säger Martin Funck, enhetschef föreningsservice.

Tidplan

  • Vecka 43: Golventreprenör lägger mattor, och förberedande arbete med väggen och läktaren påbörjas.
  • Vecka 44: När mattan är lagd kommer nya linjer att målas
  • Vecka 45–48: Fortsatt arbete med vägg, läktare, och andra installationer.