En kasse som ger vägledning i jakten på hemmets energitjuvar

etikett

Publicerad:

sdf

En kasse kommer lastad med allt du behöver i jakten på energitjuvarna i ditt hem. Energicentrums energikasse har på de veckor du kunnat låna den visat sig vara väldigt populär.

Det blir mörkare och kallare och många av oss vill tända lampor och vrida upp värmen. Men samtidigt spara på el och energi. Sedan några veckor tillbaka kan du låna en energikasse som innehåller utrustning som hjälper dig att hitta hemmets energitjuvar och få kontroll över din energianvändning.

I kassen hittar du:

  • Energimätare – mäter hur mycket energi som dina apparater med stickontakt använder. De uppmätta värdena ger vägledning om det är dags att byta ut din gamla apparat mot en ny.
  • Hygrometer – visar temperatur och relativ luftfuktighet. Kan t.ex. vara användbar för att förebygga fuktskador på vinden eller i källaren.
  • Rökpenna – som du använder för att upptäcka drag vid fönster och dörrar.
  • Tätningslister – som hjälper dig att veta vilka lister du behöver.
  • Information och instruktioner om hur du använder utrustningen som finns i påsen.

Låna hem en kasse

Vill du låna en energikasse gör du ett besök på Energicentrum i Jönköping. Bor du i Habo, Mullsjö, Sävsjö, Vetlanda, Vaggeryd eller Skillingaryd kan du låna en kasse på ditt bibliotek med vanligt lånekort. Lånetiden är en vecka.