search
Sök
menu
Meny

Annica Snäll blir ny kommunikations­chef

Annica Snäll.

Annica Snäll blir ny kommunikations­chef i Jönköpings kommun. Hon tillträder sin tjänst 12 augusti och tar över efter Daniela Hammer som nyligen blev vd för June Avfall och Miljö AB.

– Det känns väldigt spännande att få jobba med kommunikation för en hel kommun där det är så mycket på gång. Jag ser kommunikation som en del i det demokratiska uppdraget som en kommun har för att medborgarna ska få förstå sina möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Med 12 000 anställda i kommunen ställer det också stora krav på den interna kommunikationen, säger Annica Snäll.

Annica Snäll, som bor i Tidaholm, kommer senast från en tjänst som kommunikations­chef på stadsbyggnads­kontoret i Göteborg. Där har hon sedan 2015 haft det övergripande kommunikations­ansvaret och också personalansvar för omkring tio personer samt ansvar för planering och budget. Tidigare var hon kommunikations­chef vid Högskolan i Skövde i flera år men har också en bakgrund som egenföretagare där hon jobbat med kommunikation och PR.

– Vi är glada att ha kunnat knyta till oss Annica som inte bara är en erfaren kommunikations­chef utan också en trygg person med goda ledaregenskaper som skapar engagemang och laganda. Jag är övertygad om att Annica i sin roll kommer att bidra till Jönköpings kommuns utveckling, säger Johan Fritz, stadsdirektör i Jönköpings kommun.

Kommunikations­avdelningen ansvarar för kommunens övergripande interna och externa kommunikation. Kommunens övergripande kommunikations­kanaler, grafisk profil och pressfrågor ligger också inom avdelningens ansvarsområde. Kommunikations­avdelningen arbetar i ett nära samarbete med kommunens förvaltningar och stödjer dem i kommunikations­arbetet. Till avdelningen hör också kommunens kontaktcenter. Kontaktcenter är allmänhetens första kontakt med kommunen vid allmänna frågor och information.

Publicerad: 2019-04-30 08.08