search
Sök
menu
Meny

Antar du utmaningen att låta bilen stå i 90 dagar?

Familjer står bakom några lådcyklar.

Familjerna som testade 90 dagar utan bil våren 2019.

Kanske har du sett en bilfri familj med lådcykel på stan och tänkt tanken att det vore kul att testa? Nu har du chansen att anta utmaningen 90 dagar utan bil under 2020. Senast den 22 mars vill vi ha din ansökan.

Under 2019-2020 har tre omgångar av konceptets genomförts där familjer med barn fått testa att ställa av sin bil för att resa mer hållbart under 90 dagar.

– Under 2020 öppnar vi för alla att ansöka. Det är alltså möjligt även för dig som inte har barn i ditt hushåll att vara med. Oavsett om du lever själv, med partner eller i hushåll med bara vuxna, säger Olle Gustafsson, projektledare för hållbart resande.

Kravet är förstås att hushållet idag använder bil och vill testa att ställa av den under 90 dagar. I utbyte får hushållen tillgång till olika kombinationer av elcyklar, lådcykel och busskort.

Första omgången är 18 april – 11 juli och andra omgången startar 15 augusti och pågår till 7 november. Det finns också möjlighet att redan nu ansöka till en period under vintern.

Emil Sjöö och hans familj är en av tre familjer som har deltagit i konceptet under vintern.

– Det är smidigare än jag föreställde mig innan. Den största utmaningen har varit hur man ska lägga upp inköp av matvaror osv. Men det är smidigt löst genom att handla oftare och mindre, säger Emil Sjöö.Antar du utmaningen? Fullständiga villkor hittar du på kampanjsidan för Låt bilen stå, formuläret direkt till intresseanmälan når du via länken nedan.

Publicerad: 2020-03-05 10.03