search
Sök
menu
Meny

Arbetslag från AMA hjälper föreningar

Boulebana framför stuga.

IK Cyrus boulebana utanför klubbstugan vid Västersjön.

Med hjälp av arbetslag från arbetsmarknadsavdelningen (AMA) kan föreningar få hjälp med enklare arbeten på sina anläggningar, som exempelvis att bygga trall eller staket och måla husfasad. För den förening som behöver hjälp under hösten kan nu skicka in en ansökan fram till och med sista juni.

Hjälpen riktar sig till de föreningar i Jönköpings kommun som är bidragsberättigade av kultur- och fritidsnämnden. Uppdragen som arbetslaget får ska ses som en punktinsats under en begränsad tid och stöttningen är ett komplement till det jobb som redan görs av de ideellt aktiva i föreningen. Den förening som vill ha hjälp med arbete under hösten kan nu ansöka fram till sista juni.

– Under höst- och vintersäsong görs med fördel inomhusarbeten. Måla om eller tapetsera, enklare renoveringar, montering av hyllor och säsongsstädning av duschutrymmen för att nämna några exempel. Alla föreningar som har föreningsstöd är välkomna att ansöka, säger Jan-Olof Wallentin, arbetsledare på arbetsmarknadsavdelningen.

IK Cyrus fick hjälp med sin boulebana

En förening som fått hjälp av ett arbetslag under våren är IK Cyrus som har sin klubbstuga vid Västersjön.

– Den här hjälpen kom väldigt lägligt för vår del. Vi hade sedan tidigare inlett en process med att iordningställa flera ytor som behövde fixas till, men tiden räcker ju inte till för allt. Så vi fick hjälp av AMA med vår boulebana som hade vuxit igen. Allt sköttes kanon och resultatet blev jättebra, säger Mats Berggren, ordförande i IK Cyrus.

Arbetslagen har viss utrustning, som exempelvis verktyg, men annan utrustning eller material som behövs bekostar föreningen själva.

Läs mer och ansök här:

Hjälp till förening - arbetslag till anläggning

*Arbetsmarknadsavdelningen (AMA) samordnar kommunens arbetsmarknadsinsatser. Målet är att stödja kommunens invånare till arbete eller studier. Det sker bland annat genom arbetsträning, praktik, vägledning, coachning och matchning.

Publicerad: