search
Sök
menu
Meny
Orange bakgrund med vit text - Sommaronsdagar i Jönköping.

Årets sommaronsdagar
– i en kyrka, på Vättern och i historiska kvarter 

Konceptet sommaronsdagar byter skepnad och utvecklas för varje år, med tre fasta komponenter som alltid ingår: musik, sommar och gratis. I år är det åttonde året i rad som, sommaronsdagar, en arrangemangsserie av Jönköpings kommun äger rum – i år med temat hemvändare.

– Vi har ett program med många bra artister som spelar på en del annorlunda platser. Extra spännande ska det bli med konserten på färjan mellan Visingsö och Gränna, säger Delina Girma Abera, projektledare för sommaronsdagar. Hon fortsätter: Loney Dear föreslog själv att han skulle spela på färjan. Sagt och gjort, vi kollade upp möjligheterna och det gick och spelningen blir ute på Vättern. Konserten på färjan kommer precis som de övriga att livestreamas så fler än de 50 som kan se spelningen på plats har möjlighet att ta del av musiken.

I år kommer samtliga artister ursprungligen från Jönköpings kommun. Övriga artister är Nadja Tehran som spelar på Kulturhuset, Marelen och Stella Faith i Kristine Kyrka samt Grebo Station och Gula Blend på Kvarteret Ödlan.

– Tanken var först att enbart livestreama konserterna utan publik. Men det är förstås roligare nu när vi kan släppa in publik, det blir en härligare stämning, säger Delina.

Alla konserter kräver föranmälan, för att Jönköpings kommun ska kunna planera för ett säkert genomförande. Skulle restriktionerna ändras blir konserterna förstås enbart digitala. Eller så kan publiken ökas något från 50 upp till 100 på några av spelningarna.

Publicerad: