search
Sök
menu
Meny

Consid vinner Bästa cykelstället 2018

För tredje året i följd har Jönköpings kommun delat ut priset Bästa cykelstället 2018. Årets vinnare är ingen mindre än Consid som erbjuder medarbetarna ett cykelställ utöver det vanliga.

Bästa cykelstället är en kampanj där Jönköpings kommun vill premiera de arbetsplatser som underlättar för cykelpendlare och cykling i allmänhet. Efter att ha kommit på en andra plats förra året var det i år dags för Consid att stå som segrare av Bästa cykelstället 2018.

– Det känns jättekul att vinna det här priset, det är ett kvitto på att vi jobbar åt rätt håll. Förhoppningsvis kan vi inspirera andra företag att också satsa på att främja cyklandet, säger Simon Zachrisson, systemarkitekt på Consid.

Tydlig plan för cykelrummet

För att vinna handlar det om att göra det enklare att parkera, byta om och att ta hand om sin cykel. Men också om tjänstecyklar, personalerbjudanden, inspiration till cykling och en all­mänt positiv inställning till cykling, precis som man gjort på Consid.

– För drygt ett år sedan fick vi ta över Teams Sportias gamla servicelokal som vi skulle göra om till ett cykelrum. Innan lokalen renoverades gick vi igenom allt man skulle kunna tänkas behöva och vilja ha i ett cykelrum för att underlätta cyklandet. Det har varit väldigt uppskattat bland medarbetarna och det har gjort att många fler börjat cykla till jobbet, fortsätter Simon Zachrisson.

I det nya cykelrummet finns det plats för cirka 30 cyklar. Ingången ligger på markplan och har automatiska dörrar. Det finns möjligheter att ladda elcyklar, tvätta sin cykel, det finns en fullutrustad arbetsbänk med verktyg, underhållsmedel och pump. Utöver detta erbjuds även de anställda en lånecykel och för den som cyklar längre sträckor finns det även en dusch att tillgå på kontoret

tre män varav den i mitten håller ett diplom.

Publicerad: 2018-12-20 10.30