Dags att söka feriepraktik inför sommaren – något för dig?

pojke med ryggsäck

Går du i gymnasiet och planerar sommarjobba? Har du svårt att hitta någonstans att vara? Visste du att du kan få feriepraktik inom flera olika kommunala verksamheter? Från och med den 1 april kan du söka praktikplats och få möjlighet att jobba som alltifrån streetartkonstnär till kolloledare.

Alla gymnasieungdomar som inte har fått ett annat sommarjobb kan söka feriepraktik i Jönköpings kommun. Det finns flera olika praktikplatser inom olika verksamheter. Du kan exempelvis vara aktivitetsledare på ett sommarkollo, en idrottsskola eller hjälpa till på ett fritidshem. Jobba på café, baka, servera, stå i kassan, diska och städa. Vara gatumusikant, dansare, spela i en teaterföreställning för barn eller skapa street art. Vara serviceresurs på ett äldreboende och ta hand om sysslor och umgås med de som bor där. Se till att parker och rabatter hålls gröna och fina. Hålla rent och snyggt i skolkök. Eller så kan du bli en del av projektet ”Läsa äger” som handlar om högläsning för barn. Eller något annat som passar dig, din inriktning och dina intressen.

Så funkar det

För att söka feriepraktik ska du gå på gymnasiet, ha sommarlov efter ettan eller tvåan (eller trean om du går i särskolan). Du som gått slutar läsa på gymnasiet i sommar eller avslutade gymnasiet förra året kan söka ”sommarjobb för ungdomar efter gymnasiet”. Du behöver vara folkbokförd i Jönköpings kommun och inte ha fått något annat sommarjobb.

Feriepraktiken omfattar 90 timmar under tre veckor som du får 4800 kronor i ersättning för. Alla som söker feriepraktik i Jönköpings kommun erbjuds en praktikplats men det är inte garanterat att du erbjuds exakt den praktik du sökt.

Ansökningstiden pågår mellan den 1 och 30 april.

Läs mer och ansök om feriepraktik Länk till annan webbplats.