search
Sök
menu
Meny

Därför ska du duscha innan badet

Duscha innan du hoppar i simbasängen

Kalla höst- och vinterkvällar och lovlediga helger lockar till varma inomhusbad. För att upplevelsen ska bli så bra som möjligt för alla som badar i samma bassänger, är det viktigt att inleda badhusbesöket med en noggrann dusch.

Hur ung eller gammal du än är behöver besöket alltid börja på samma sätt: med en dusch. Det kan vara lockande att strunta i duschen - men för allas hälsa, tvätta kropp och knopp med tvål och vatten, innan du hoppar i plurret. När du duschar innan badet förhindrar du även att klor fäster på huden – och du slipper stark klorlukt.

Tänk även på att inte bada med kläder eller underkläder, om det inte står klädsim på simskolans schema, förstås – då fibrer från bomullskläder kan orsaka stopp i våra reningsfilter. Och nej, inga nakenbad är tillåta – även spädbarn ska ha babysimbyxor eller badblöja.

Du delar vatten med många när du vistas på våra kommunala badhus. När du löser entré godkänner du också våra trivselregler som finns till för att alla ska få en schysst baddag. Därför ska du alltid duscha innan badet.

Varför/därför

Publicerad: 2019-11-11 15.26