Elmia Garden – Syret Jkpgs kreatörer blommar ut på mässgolvet

etikett

Syrets kreatörer äter frukost.

Kreatörerna i projektet Syret Jkpg delar alla målet att de vill ta sitt företagande till nästa nivå - nu ställer de ut på Elmia Garden.

Syrets kreatörer tar plats på Elmia Garden den 27-28 september. För att knyta nya kontakter med återförsäljare och ta nästa steg i sitt entreprenörskap.

Syret Jkpg-kreatörerna har fått en blomstrande plats på floristernas egen branschträff - alldeles bredvid stora scenen, en fantastisk möjlighet att knyta nya kontakter och förlänga återförsäljarlistan.

– Jag har varit på många mässor, men då på andra sidan bordet, som inköpare. Många floristers butiker är den nya presentbutiken, och här passar mina produkter utmärkt. Tvålarna är alla unika och passar perfekt till stilleben. Kan jag dubbla antalet återförsäljare under Elmia Garden är jag nöjd, säger Martina Svensson, Fru M Tvåleri.

Petra Fogelberg som är mönsterkonstruktör och sömmerska och arbetar med refashion har tagit fram en ny snyggare arbetsbyxa som hon ska visa som prototyp under mässan. Hon hoppas att byxan ska falla mässans besökare i smaken och att hon ska hitta intressanta återförsäljare.

– Jag kanske träffar min drömkund på Elmia, en som driver blomsterbutik och som kan sälja små kvantiteter av specialbeställda arbetskläder. Detta med Elmia kom lägligt i min planering framåt, säger Petra Fogelberg, Studio Fogelberg.


Projektet

Syret Jkpg är ett treårigt projekt som riktar sig till yrkesverksamma inom kulturella och kreativa näringar i Jönköpings län.

Syfte med projektet är att skapa bättre förutsättningar för bland annat yrkesverksamma bildkonstnärer, filmare, scenkonstnärer, musiker och formgivare i hela Jönköpings län – genom att erbjuda lokaler med låg hyra. Men också genom stöttning kring företagande och nätverkande.

– Att skapa en möjlighet för kreatörerna att ställa ut på Elmia Garden kändes självklart och naturligt när frågan kom upp. Vår placering vid den stora scenen gör att många mässbesökare hittar till oss och våra kreatörer, säger Annefrid Sjöman, som projektledare Syret Jkpg.

– Detta blev bestämt med kort varsel, men tillsammans med våra kreatörer på plats i Syret Jkpg har vi planerat och löst detta mycket bra och effektivt. Alla som producerande kreatörer nappade på att ställa ut på mässan. Nu ser vi fram emot att möta nya kunder och få till många bra samtal på mässgolvet.

Relaterade artiklar