search
Sök
menu
Meny

Filicia är årets unga ledande kvinna!

En kvinna framför en vit vägg

Filicia Björkman är årets unga ledande kvinna!

Filicia Björkman, enhetschef på Österängens äldreboende, har utsetts till årets unga ledande kvinna i Jönköpings län.
‑Det känns otroligt ärofyllt och roligt. Både att få lyfta fram äldreomsorgen men också att få vara en förebild och inspiration till andra unga ledare.

I sin motivering skriver juryn att Filcia står för ett imponerande ledarskap som av andra beskrivs som modigt, engagerat och pedagogiskt och där tydliga resultatförbättringar uppnåtts på kort tid. En av hennes främsta styrkor är att få ut det bästa av varje medarbetare - och att se möjligheter där andra sett hinder.

"Årets unga ledande kvinna 2017 vågar vara ledare även i tuffa lägen och har alltid både människor och verksamheten i fokus. Trots sin mycket unga ålder är hon en klart lysande ledarstjärna och en förebild för chefer i offentlig verksamhet. Med sitt målinriktade sätt och förmåga att inspirera andra kommer hon vara med och förändra bilden av hur det är att arbeta inom vård och omsorg".

Korta fakta

Namn:  Filicia Björkman
Ålder:  25
Utbildning:  Personalvetare
Arbete i Jönköpings kommun: "Fick första sommarjobbet som enhetschef sommaren 2015. Blev tillsvidareanställd ett år senare. Har arbetat som enhetschef vid Österängens äldreboende sedan november 2016".
Dold talang:  "Har ändlöst med idéer om hur saker kan utvecklas och struktureras till det bättre"

Utmärkelsen "Årets unga ledande kvinna"

Bakom utmärkelsen står Ridsportalliansen Jönköping och ett stort antal organisationer står tillsammans med ridklubben bakom priset som syftar till att lyfta fram ledarförebilder i länet.

Publicerad: 2018-03-02 15.29