search
Sök
menu
Meny
Sök

Flamencofestival i dagarna tre

etikett

16.41

sdf

Dansföreställningen IMPURO inviger Flamencofestivalen den 24 mars i Jönköpings teater.

24 – 26 mars dansar årets enda svenska flamencofestival in i Jönköping. Det blir föreställningar med föreläsning och scensamtal. Men också AfterWork – Olé! på restaurang El Gordo.

Startskottet för festivalen är flamencoföreställningen ”IMPURO” på Jönköpings Teater. Det kan till och med bli en och annan dansant överraskning under dagarna!

Jönköpings egen flamencofestival arrangeras av Jönköpings kommuns enhet för kulturproduktion tillsammans med Kulturskolan i Jönköping med stöd av Region Jönköpings län. Medverkande är flamencoföreningen La Llamada, Kulturskolans danselever och Per Brahegymnasiets danslinje. Två flamencoföreställningar ramar in festivalen. Dessa framförs av två av Sveriges främsta kvinnliga flamencodansare och koreografer.

Invigningsföreställningen ”IMPURO” är skapad av flamencodansaren och koreografen Sofia Castro. Medskapande är dansaren/cirkusartisten Mireia Pinol och streetdansaren Yared Cederlund. Castro samarbetar ofta gränsöverskridande och med stor känsla för förnyelse. Hon upplevs både som provokativ och nyskapande. Direkt efter föreställningen blir det en halvtimmes föreläsning där Castro berättar om verkets fokus och innehåll.

– I år satsar vi på flamenco och slår till med mini-festival. Det är den enda festivalen i sitt slag i Sverige vilket känns extra kul. Flamencotemat började redan förra året med den eldfängda utställningen ”Made in Sweden/Made by who? på Tändsticksmuseet. I år fortsätter temat då vi såg möjligheten att ge mer fyr åt dansen med både flamencoresidens och flamencodans. Vi har även sett till att många dansaktiva unga och vuxna som möjligt har fått prova flamenco i form av workshops säger, Linda Kukko, kultursekreterare, dansverksamheten på kultur- och fritidsförvaltningen, Jönköpings kommun.

Här bokar biljetter till föreställningen IMPURO Länk till annan webbplats.

Här bokar biljetter till föreställningen Entre dos Länk till annan webbplats.

Relaterade artiklar