search
Sök
menu
Meny

Fler sommarlovsaktiviteter efter bidrag

liten pojke med cyklop och simdynor på armarna. 

Tillsammans med föreningar och organisationer ser vi nu fram emot att skapa ett härligt sommarlov för barn och unga i Jönköpings kommun. Tack vare ett ekonomiskt bidrag från Socialstyrelsen arrangeras i år extra mycket aktiviteter att välja mellan. 

Med sommarlovet runt hörnet börjar det funderas över vad för aktiviteter det finns att göra under sommarlovet. För tredje året i rad har Jönköpings kommun fått ett ekonomiskt bidrag från Socialstyrelsen som gör det möjligt att arrangera extra mycket aktiviteter för barn och unga.

– Vår målsättning är att erbjuda barn och unga en trygg och meningsfull fritid och ett roligt sommarlov. Vi hoppas och tror att det ska finnas något för alla, de flesta aktiviteter är dessutom helt gratis. Vi har försökt att få till en fördelning geografiskt genom att förlägga verksamheter både i centrala Jönköping och i ytterområdena, säger Andreas Törnkvist, avdelningschef på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Nytt för i år – Sommarsläpet

Av de medel som kommunen tilldelades från Socialstyrelsen har föreningslivet fått drygt hälften vilket gör att det finns många alternativ att välja bland. Barn och unga mellan 6 och 15 år erbjuds även i år att vissa dagar kunna bada gratis på kommunala bad, samt prova på simhopp, dykning, crawl och livräddning. Dessutom arrangeras allt ifrån utomhusbio, musikkvällar och utflykter, till basketskola, teaterskola, ridläger och mycket mer.

– Nytt för i år är något som vi kallar Sommarsläpet. Det är en släpkärra fylld med aktivitetsprylar. Med den och ett gäng fritidsledare kommer vi att kunna stanna till på olika platser och erbjuda roliga gratisaktiviteter. Det blir som en rullande pop-up-fritidsgård, fortsätter Andreas Törnkvist.

Alla sommarlovsaktiviteter presenteras här

Publicerad: 2019-06-18 14.44