search
Sök
menu
Meny

Följ Fredrik Framåt och de andra bilfria familjerna

Fredrik Framåt och hans familj

I början av hösten fick tre Jönköpingsfamiljer uppdraget att leva utan bil i 90 dagar. Är du nyfiken på hur deras vardag funkar? Följ dem på Instagram.

De flesta bilägare kan gå, cykla eller åka buss mer än vad de gör idag. Ett faktum som ligger till grund för projektet "Låt bilen stå" som utmanar familjer att leva utan bil i 90 dagar - med det långsiktiga syftet att de ska skapa helt nya hållbara resvanor. Under den bilfria tiden får familjerna tillgång till elcyklar och busskort.

Tre familjer har redan klarat uppdraget och har nu lämnat vidare stafettpinnen. Därefter återstår den gissningsvis tuffaste utmaningen, att klara den kalla årstiden utan bil.
–Vi har cyklat till och från skolan ett par veckor och cyklat och åkt buss, Bankeryd till Jönköping tur och retur till arbetet lika länge. Jag har blivit positivt överraskad över hur lätt det är att koordinera allt utan bil, och faktiskt ta mig till jobbet med cykel, berättar Fredrik Framåt som utmanar sig tillsammans med barnen Vic, 7 år och Vinnie, 2 år.

–Jag inser att utmaningen med cykeln blir svårare ju kallare det blir. Men att lämna barn gåendes och att hoppa på nästa buss fungerar lika bra som cykel.
Det övrigt vardagliga som att handla mat och ta hem Vics kompisar i cykeln har gått hur bra som helst. En bonus är ju också såklart att många tittar och frågar om själva cykeln och projektet.

Följ Fredrik Framåt på Instagram @latbilenstalänk till annan webbplats

Läs mer om projektet/kampanjen Låt bilen stålänk till annan webbplats

Publicerad: 2019-09-25 10.00