search
Sök
menu
Meny

Full aktivitet på Rosenlunds herrgård

Husvärd Pia och två sommarjobbare står framför ingången till Rosenlunds herrgård

Sommarcaféet på Rosenlunds herrgård har öppet varje dag hela sommaren. Här kan du gå en audioguide och lära dig om herrgårdens historia, vara med på bingo, ta en fika i Posses park eller en tur i Rosariet.

Varje dag klockan 10–17 är caféet på Rosenlunds herrgård öppet. Här jobbar husvärden Pia, ihop med ett gäng glada sommarjobbare och feriepraktikanter, med att servera jordgubbstårta, kaffe och kakor till fikasugna besökare. Men för den som inte lockas av bakverk finns det mer att göra på herrgården, som att lyssna på en spännande audioguide.

– Audioguiden handlar om herrgården och dess historia och är inspelad som att Gustaf Mauritz Posse, som byggde både herrgården och parken, själv berättar. Man kan lyssna från sin egen telefon, men om man inte har någon finns det en Ipad att låna på herrgården, säger Anna Lax, enhetschef på Rosenlunds herrgård.

Guiden passar någon som är från ungefär 10 år och uppåt och finns både på svenska och engelska.

Lyssna på audioguiden om Rosenlunds herrgård här

Men kulturen på Rosenlunds herrgård upphör inte där. Sista torsdagen varje månad har man även kulturkvällar. Nästa kulturkväll blir den 30 juli i form av en novellkonsert med Martina Stenman och Per-Åke Wennerberg.

– Vi har flera aktiviteter och evenemang här i sommar vilket är jätteroligt. Förutom audioguiden och kulturkvällar så har även kulturskolan varit här och uppträtt för oss med både dans, musik och drama. Vi har även bingo varje vecka som man får spela gratis och med chans att vinna fika, säger Pia Johansson, husvärd.

Bingo arrangeras varje onsdag, fredag och söndag kl. 14.30 och alla som vill får vara med. Oavsett väder och arrangemang är Rosenlunds herrgård öppen. Fikaplatser finns både inomhus och utomhus och det finns även möjlighet att få med sig fikat i en lånad picknickkorg och filt om man vill slå sig ner i Posses park eller i Rosariet.

Rosenlunds herrgård och rosarium

Publicerad: 2020-07-20 09.59