Garanterat kul för alla som älskar film

Person som ser film

Utterst bra film väntar Jönköpingsborna i höst.

Kameran går. Fyra dygn med utterst bra film väntar. Gäster, workshops, samtal och mingel. Den 13 - 16 oktober arrangeras Jönköpings Filmfestival 2022 – och du är utterst välkommen.

Filmfestivalen i Jönköping är som en gammal god vän som varit på besök, gett sig ut på äventyr och kommit tillbaka med massor av nya spännande berättelser i bagaget. Det är nu knappt fyra år sedan senaste festivalen.
– Vi fick pausa lite extra på grund av pandemin men nu är det äntligen dags igen, säger en förväntansfull Helena Sandberg som projektleder festivalen tillsammans med kommunkollegorna Malin Cramer och Emelie Aspenberg.
-Nytt för i år är ett lite bredare program, framför allt då alla föreningsdrivna biografer är med och det går att se film på många fler ställen i kommunen vilket känns väldigt kul.

Nytt är även Publikens pris, ett sätt att engagera besökarna.
– Vi har nominerat fem filmer inom olika genrer, från olika länder, som visas på alla biografer. Alla som sett filmerna kan sedan gå in och rösta och sen avslutar vi festivalen med att kora en vinnare, berättar Helena.

Programsläpp den 21 september

En liten fest i festivalen blir programsläppet den 21 september, då filmerna som ska visas presenteras under pompa och ståt på Jönköpings Stadsbibliotek. Vid det tillfället finns även Helena och kollegorna på plats för att svara på frågor och sätta stämningen. Och redan nu, i skrivande stund, märks bubblande förväntan inför det som väntar.
– Jag kan redan nu berätta att det kommer bli en del filmer som inte kan ses på annat sätt, både världspremiärer och sådant som visas för första gången i Sverige. Det blir fokus på filmfoto och en queersektion. Och så kommer vi visa kortfilm på annorlunda platser. Det blir garanterat kul för alla som älskar film lika mycket som vi.

Utterst bra film

Den illustrerade uttern som återkommer på flera håll i festival-sammanhang är Jönköpings filmfestivals egen maskot och en symbol för "utterst bra film". Och anledningen till att det är just en utter är att det är Smålands landskapsdjur.

Information om Filmfestivalen, publikens pris och programsläpp:

Jönköpings Filmfestvals egen webbplats Länk till annan webbplats.

Publicerad: