search
Sök
menu
Meny
Planera hösten

Håll koll på höstens temaveckor

Bättre klimat, ökat välmående och säkrare trafikanter. Det är några av de frågor som är i fokus under höstens temaveckor. Ta fram kalendern och skriv in alla datum så att du inte missar något.

Vi är arrangörer och medarrangörer till flera olika temaveckor under hösten, som både väcker nya tankar, ger ny kunskap och inspirerar till nya vanor. Kanske är detta året då du byter bilen mot cykel, slutar äta kött eller träffar en helt ny vän för livet? 

Höstens temaveckor:

Klimatveckan, v.36-37 (4-11 september).
En vecka full av gränsöverskridande, lättillgängliga och motiverande aktiviteter som ger kunskap, inspiration och ökad medvetenhet om fördelarna med ett aktivt klimatarbete. Arrangeras av Klimatrådet.

Suicidpreventiva veckan, v.37 (9-15 september).
En vecka med fokus på välmående, gemenskap och vad du kan göra för en vän som mår dåligt. Samtal, seminarier, föreläsningar, utställningar samt aktiviteter för dig som vill ha sällskap. Arrangeras av Jönköpings kommun och Region Jönköpings län i samarbete med flertalet lokala företag och organisationer.

Trafikantveckan, v.38 (16-22 september).
Ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Arrangeras av Trafikverket men varje kommun utformar sitt eget program – med fokus på trafiksäkerhet och klimatsmarta färdsätt.

Hälsoveckan, v.39 (23-29 september).
En intensiv vecka öppen för alla som bryr sig om sin hälsa. Programmet är fullmatat med föreläsningar, kulturarrangemang, prova på-aktiviteter, tipspromenader och fysiska aktiviteter.

Globala veckan, v.40 (27 september- 5 oktober).
En vecka som ger kunskap och inspiration om hur du kan göra världens skillnad på hemmaplan. Delta i aktiviteter och gå på föreläsningar för att få vet hur du kan agera lokalt för att förändra globalt.

Publicerad: 2019-08-30 09.21