Hälsovecka för kropp och själ

etikett

sdf

Prova något nytt, träna med en vän, bekanta dig med mossor på nära håll, eller testa din simkunnighet. Årets hälsovecka har något för alla.

Hälsoveckan är veckan då vi alla får extra goda tillfällen att ägna oss åt aktiviteter som bidrar till bättre hälsa för både kropp och själ. Under vecka 39, alltså med start den 26 september, samarbetar Jönköpings kommun, Region Jönköpings län och olika föreningar, organisationer, studieförbund med flera för att erbjuda ett brett utbud av olika aktiviteter. Dessutom ordnar skolorna i kommunen extra hälsosamma aktiviteter för barn.

– Hälsoveckan är ett bra tillfälle att kliva ur din bekvämlighetszon och våga prova på något nytt, säger Lill Granath, folkhälsosamordnare i Jönköpings kommun. Hälsoveckan är så mycket mer än bara träning, vi mår bra av olika saker och alla arrangörer erbjuder och öppnar upp för olika saker – gratis eller till en låg kostnad.

Inte bara kommunala verksamheter

Att uppmärksamma hälsan genom att uppmuntra och inspirera människor till hälsosamma val engagerar många. Föreningar, studieförbund och vårdcentraler öppnar upp sina dörrar för att visa sin verksamhet.

– Det är roligt att så många externa arrangörer är med och engagerar sig, säger Lill. Hälsoveckan ger möjlighet att visa upp sin verksamhet och samtidigt väcka intresse för fortsatt aktivitet eller träning.

Ett axplock ur evenemangskalendern:

Fruktens dag på Brunstorps gård
Testa din simkunnighet
Gratis träning hos olika föreningar
Mossvandring i gammal granskogsmiljö
Presentation och samtal om att prata om känslor

Läs mer och se Hälsoveckans aktiviteter här Länk till annan webbplats.

Relaterade artiklar