search
Sök
menu
Meny

Han är kommunens nya ekonomichef

Kent Lundwall framför Rådhusets entré.

Kent Lundwall tillträdde tjänsten som ekonomichef i Jönköpings kommun den 20 november.

Kent Lundwall är ny ekonomichef i Jönköpings kommun. Han har tagit över efter Leif Eriksson som gick vidare till Domstolsverket som ekonomidirektör efter sommaren.

Kent Lundwall har varit tillförordnad ekonomichef sedan Leif Eriksson slutade och kunde därför axla rollen snabbt efter att det blev klart att han fick tjänsten. Den 20 november tillträdde han tjänsten som ekonomichef.

– Det här är en spännande utmaning och jag är oerhört glad att jag fått förtroendet. Jag ser fram emot att få leda arbetet med att fortsätta förse våra politiker med bra beslutsunderlag och samtidigt vara med och utveckla ekonomiarbetet inom Jönköpings kommun. Att göra budgetprocessen mer effektiv är en av utmaningarna som ligger framför oss, säger Kent Lundwall.

Kent har en lång erfarenhet av, och gedigen kunskap om, kommunens ekonomiarbete. Han började sin anställning i organisationen redan 1982, som vikarierande utredningssekreterare, och har sedan fortsatt sin karriär på den centrala ekonomiavdelningen. Han har arbetat med både budget och redovisning och sedan 2007 har Kent varit redovisningschef för Jönköpings kommun.

– Vi är glada att rekrytera Kent som kommunens ekonomichef med sin erfarenhet av såväl Jönköpings kommun som kommunal ekonomi. Med sitt prestigelösa och trygga sätt kommer Kent bidra till både utvecklingen av ekonomi- och verksamhetsstyrning och till att kommunens ekonomiadministrativa rutiner utvecklas och anpassas till nya krav och förutsättningar, säger Johan Fritz, stadsdirektör i Jönköpings kommun.

Ekonomiavdelningen är placerad på den centrala förvaltningen Stadskontoret, med ansvar för att kommunens ekonomistyrning är effektiv. De tar fram beslutsunderlag till politikerna och för dialog med kommunens övriga förvaltningar för att serva dem och tillsammans utveckla kommunens ekonomiarbete.

Publicerad: 2019-11-29 13.57