search
Sök
menu
Meny
Sök

Helen prisas för sitt digiloga arbetssätt inom skolan – får Guldäpplet 2021

Helen Larsson - pristagare 2021 av lärarpriset Guldäpplet. Foto: Bo Helmersson.

Hört talas om Guldäpplet? Det 20-årsjubilerande priset går till en lärare som förnyar lärandet och inspirerar andra med stöd av digitala verktyg och IT. Helen Larsson som jobbar på Rosenlundsskolan fick delad andraplacering – stort grattis!

Helen Larsson är en av tre finalister som blev nomimerade bland hundratals lärare för sitt engagemang och arbete med att förnya lärandet med stöd av IT. I samband med torsdagens ceremoni i Stockholm blev hon utsedd till en av årets vinnare av Guldäpplet! Tillsammans med Karolin Wagner från Landskrona fick hon delad andraplacering, första pris gick till Ulrica Elisson Grane, lärare och digitaliseringsutvecklare från Leksand.

Helen prisad för digilogt lärande

Helen arbetar idag som speciallärare på Rosenlundsskolan (grundsärskola) F-6 och är dessutom skolans IT-pedagog. Med sitt digiloga arbete, analogt såväl som digitalt, utvecklar hon undervisningen för att ge alla elever möjlighet att nå målen. Hon är också aktiv i det kollegiala lärandet med bl.a. IT-terapi där kollegor kan utbyta erfarenheter, dela kunskap och tillsammans lösa problem kring digitala verktyg. Helen bidrar även till att utveckla både arbetssätt och nya tänkesätt i vidare kretsar, bl.a. genom instagramkonto och olika nätverk.

– Helen driver på den digitala utvecklingen i hela vår kommun med stort engagemang att anpassa undervisningen till varje elev. Och dessutom har hon en stor vilja att kompetensutveckla kollegor och även mig som verksamhetschef. Stort grattis till utmärkelsen och tack Helen för allt du gör och är i Jönköpings kommun, säger Charlotte Olsson, chef grundskola, Jönköpings kommun.

Prisceremoni på Guldäpplets dag

Prisutdelningen hölls i Stockholm på Guldäpplets dag, den 28 oktober, som genomfördes både analogt och digitalt. Tidigare under dagen presenterade alla tre finalisterna sitt arbete i dialog med forskare.

Prisutdelare var Peter Becker, ordförande i juryn för Guldäpplet, Peter Fredriksson, generaldirektör Skolverket, Fredrik Malmberg, generaldirektör Specialpedagogiska skolmyndigheten, Mats Gerdau, ordförande i Beredningen för utbildningsfrågor, Sveriges Kommuner och regioner (SKR), Robert Fahlgren, 2:e vice ordförande i Lärarförbundet, Svante Tideman, vice ordförande i Lärarnas Riksförbund, Alexandra Blomberg, marknadschef ILT/Inläsningstjänst, samt Lena Nydahl och Lena Elfvingsson, stiftelsen Yngve Lindbergs Minne.

Läs mer om Guldäpplets dag och de tre finalisterna som alla prisades med Guldäpplet Länk till annan webbplats.

Publicerad: