search
Sök
menu
Meny
Sök

Hon bryter ny mark i den digitala skolvärlden – kan få Guldäpplet

Helen tittar in i kameran

Hon är en av tre finalister som kan vinna Guldäpplet.

Hört talas om Guldäpplet? Det 20-årsjubilerande priset går till en lärare som förnyar lärandet och inspirerar andra med stöd av digitala verktyg och IT. En av årets tre finalister är Helen Larsson som jobbar på Rosenlundsskolan.

Guldäpplet delas årligen ut till en eller flera lärare som förnyar lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerar elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Hundratalet lärare ute i landet har nomionerats till utmärkselnsen och i dagarna presenterades de tre finalisterna varav en är Jönköpingsläraren Helen Larsson.

Helen arbetar idag som speciallärare på Rosenlundsskolan (grundsärskola) F-6 och är dessutom skolans IT-pedagog. Hon har bland annat tagit intiativ till så kallad "IT-terapi" som öppnar för kollegorna att utbyta erfarenheter, dela kunskap och tillsammans lösa probem kring digitala verktyg.

"Tre lärare som bryter ny mark"

De två andra finalisterna är Karolin Wagner på PeterSvenskolan o Landskrona och Ulrica Elisson Grane Ullvi skola i Leksand.

– Årets finalister är tre lärare som bryter ny mark och utvidgar professionens gränser. De visar hur digitalt kompetenta lärare kan vara drivande i att förnya undervisning och lärande och samtidigt bidra till utvecklingen av hela skolan. De visar också mycket konkret på hur de med användning av digitala arbetsformer på ett innovativt sätt kan ge alla sina elever, oavsett förutsättningar, möjlighet att lyckas, säger Peter Becker, stiftelsen DIU, ordförande i Guldäpplets jury.

Vinnaren avslöjas på Guldäpplets dag torsdagen den 28 oktober. Prisutdelningen sker i Stockholm och sänds även online.

Läs mer om tävlingen och finalisterna Länk till annan webbplats.

Publicerad: