search
Sök
menu
Meny

IKEA Jönköping och ICA Supermarket Klostergatan vann tillgänglighets- och bemötandepriset

Vinnarna av Tillgänglighets- och bemötandepriset 2018

Jönköpings kommun har för andra året i följd delat ut  tillgänglighets- och bemötandepriset. Ett pris som delas ut till en verksamhet som har god tillgänglighet i sin lokal och som visat gott bemötande mot besökare och kunder. Vinnarna i år är IKEA Jönköping och ICA Supermarket Klostergatan.

För att Jönköping ska kunna vara en stad för alla behöver det vara en stad som är enkel att ta sig fram i. Inte bara på gator och torg utan också i offentliga lokaler, butiker och restauranger. På
funktionshinderdagen idag den 3 december delade Jönköpings kommun ut tillgänglighets- och bemötandepriset som i år gick till IKEA Jönköping och ICA Supermarket Klostergatan.

- Vi är väldigt stolta och det känns fantastiskt hedrande att vinna det här priset! Till att börja med känns det roligt att ens få vara med i diskussionen om att få priset. Vi har ett stort varuhus med många kunder och det är väldigt viktigt att det är tillgängligt och att alla känner sig välkomna, säger Ann Stigestad, Customer Experience Manager på IKEA Jönköping.

- Det betyder jättemycket att få det här priset. Känslan är att det är ett kvitto på att vi gör rätt saker. Tillgänglighet och bemötande är två av många delar som är viktiga för oss. Att vi är trevliga och hjälpsamma mot kunder och att vi har en tillgänglig butik på alla sätt är viktiga parametrar i verksamheten, säger Mats Axelsson, ICA-handlare på Klostergatan.

Förutom bemötandet av gäster och kunder bedöms även framkomlighet, information, bullernivå, hänsyn till allergiker och kunnighet hos personal. Något som vinnarna lyckats med på bästa tänkbara vis!

Publicerad: 2018-12-03 15.36