search
Sök
menu
Meny

Johan Fritz blir ny stadsdirektör

Leende man i sommarmiljö.

Johan Fritz börjar i Jönköpings kommun den 1 maj. Foto: Johan Twedberg

Kommunstyrelsen har idag beslutat att tillsätta Johan Fritz som ny stadsdirektör i Jönköpings kommun från och med 1 maj 2018.

– Jag är glad och hedrad över det förtroende som jag har fått. Jönköping är en kommun som siktar på att vara södra Sveriges nav. Det är en kommun som ständigt växer, utvecklas och som har framtidsambitioner. Att få vara med och bidra till att förverkliga dessa ambitioner och att få göra det tillsammans med 12 000 medarbetare ser jag som en fantastisk möjlighet, som jag ser mycket framemot, säger Johan Fritz, tillträdande stadsdirektör.

Johan Fritz är idag stadsdelsdirektör för Norra Hisingen i Göteborgs stad. Han har en bred, gedigen och över 30 år lång erfarenhet från offentlig förvaltning. Han har tidigare varit verksam i rollen som kommunchef för två västsvenska kommuner och dessförinnan som ekonomichef för både kommunal och regional verksamhet. Johan är utbildad vid Förvaltningshögskolan i Göteborg med ekonomisk inriktning.

– Johan Fritz har en gedigen erfarenhet av kommunal verksamhet. Han har en relevant utbildning och lång erfarenhet av ledarskap och ekonomistyrning. Han står för ett ledarskap som präglas av öppenhet och dialog och jag ser mycket framemot att få jobba tillsammans med Johan, säger Ann-Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Publicerad: 2018-02-21 16.03