search
Sök
menu
Meny

Jönköpingslinjen ersätter Telefonvän

person som håller i en mobiltelefon.

Nu görs Telefonvän om till Jönköpingslinjen. Den nya telefonlinjen är mer tillgänglig och riktar sig till dig som har passerat 50 år och vill prata med andra människor i Jönköpings län.

För den som tycker om att prata med folk och vill lära känna fler människor i Jönköpings län finns nu Jönköpingslinjen. Den som ringer in kopplas ihop i gruppsamtal om max fem personer. Linjen är bemannad med personal de första femton minuterna, men samtalen pågår så länge deltagarna vill.

– Det är en arbetskonsulent som bemannar telefonen mellan 13.30 och 13.45. Syftet med det är att när någon ringer in så ska det finnas en person som svarar och välkomnar en, då det ibland tar ett tag innan de andra deltagarna kommer in, säger Caroline Fronér, föreningsutvecklare med särskilt uppdrag.

Nytt namn och ny funktion

Tidigare hette linjen Telefonvän, men nu har den alltså bytt namn och samtidigt har det blivit enklare att koppla upp sig i ett samtal med hjälp av en sifferkod som man trycker in på sin telefon.

– Tjänsten Telefonvän har verkligen varit uppskattad hos deltagarna, många har varit tacksamma för att det startades upp en ”social kontaktyta” som är användarvänlig för äldre. De tycker det är roligt att lära känna nya människor och utbyta tankar och berättelser, något som under en pandemi blir enklare med en tjänst som Jönköpingslinjen, fortsätter Caroline Fronér.

Öppet tre dagar i veckan

Samtalen kostar inte mer än ett vanligt telefonsamtal och linjen är öppen från klockan 13.30 måndagar, onsdagar och fredagar. Den som vill delta i ett samtal ringer till kontaktcenter på telefonnummer 036-105000, eller 0850005000 och anger kod 036001. Är samtalet fullt anger man istället kod 036002, deltagaren ändrar alltså bara sista siffran till en högre.

Jönköpingslinjen

Publicerad: