search
Sök
menu
Meny

Klätterpark vid Axamo badplats

Klätterpark vid Axamosjön.

I april startar bygget av en klätterpark i anslutning till Axamo badplats. Kommunen upplåter marken med arrende och det är företaget Högt & Lågt som bygger och driver klätterparken.

Kommunen har skrivit arrendeavtal med företaget Högt & Lågt Sverige AB för att bygga klätterpark och zip lines i anslutning till Axamo badplats. Parken kommer bestå av sex stycken banor i träden (tre familjebanor och tre äventyrsbanor som är lite svårare) och sex zip lines (linbanor).

Dialogen med kommunen har pågått under en längre tid. Man har även samverkat med föreningar och verksamhet på platsen för att hitta en så bra lösning som möjligt för området.

Installationen av parken görs med en välbeprövad metod och man lägger stor vikt att träden inte ska ta skada. Parken förblir ett öppet område och inga stängsel eller avspärrningar kommer att sättas upp. När parken är stängd sätter man lås på stegar och ramper så att inga obehöriga kan komma upp.

Klätterparken vid Axamo börjar byggas i slutet av april och öppnar lagom till sommarlovet. Parken håller öppet varje dag under sommaren och sedan på helger under hösten. Företag och skolgrupper kommer kunna boka parken utanför ordinarie öppettider. På vintern är parken stängd.

- Fler möjligheter till allsidig lek och fysisk aktivitet är bra. Här blir det även en utomhusupplevelse i Axamo-skogen, säger Mazar Alijevski chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Publicerad: