search
Sök
menu
Meny

Konstväggen blir Konstklubben – premiär på SmåLit

Digitala skärmar med hörlurar kopplade till sig uppställda på Stadsbiblioteket i Jönköping

Först ut i Konstklubben är Kultivator som under 2011 började skissa och identifiera nödvändigheter för alla som hoppas kunna leva genom en revolution. Vi får se bilder och övningar från just det projektet här på skärmarna.

Nu förvandlas stadsbibliotekets konstvägg till konstklubb. Här samlas konstsamtal, workshops och utställningar på ett och samma ställe. Premiär för den första Konstklubben blir det lördagen den 9 februari, mitt under Smålands litteraturfestival SmåLit.

Konstklubben bjuder på konstsamtal och workshops med fokus på den konstnärliga processen. Målet är att utbilda och inspirera redan konstintresserade och aktiva konstnärer men också nya konstkonsumenter.

– Tanken med konstklubben är att skapa ett rum för reflektion och samtal kring samtidskonstens processer, metoder och genomförande. Genom att skapa ett samtal kring konst vill vi vidga uppfattningen kring vem konst är till för och vad konst är, säger konstintendent Filip Zezovski Lind.

Premiär med Kultivator

Konstklubben kommer att genomföras minst fyra gånger per år och premiär blir det nu på lördag den 9 februari kl 11.30 då konstnärerna och lantbrukarna i Kultivator inleder med att berätta om mötet mellan konst och lantbruk och om sin installation på konstväggen. Samma dag blir det också en workshop i konsten att gå vilse och skapa en ny relation till sin stad. Det blir lunchmusik, berättelser och samtal med konstnärer, biologer och ekologiska trädgårdsmästare.

Platsen för Konstklubben är plan ett på stadsbiblioteket precis intill konstväggen och konstlitteraturen. Det är fri entré och alla är välkomna!

Publicerad: 2019-02-07 13.00