search
Sök
menu
Meny
Sök

Köp eller låna boken om kommunens första 50 år

Uppslag ur jubileumsboken

I år fyller Jönköpings kommun 50 år. Nu finns jubileumsboken om vårt första halvsekel att köpa eller låna.

För 50 år sedan, den 1 januari 1971, gick startskottet för den nya storkommunen. Sedan dess har mycket hänt. Vi har blivit närmre 35 000 fler invånare och många nya stadsdelar och bostadsområden har växt fram. För att ge en bild av hur Jönköpings kommun utvecklats det senaste halvseklet har vi tagit fram en jubileumsbok som samlar viktiga händelser och starka minnen.

Jubileumsboken omfattar berättelser, fakta och foton om allt från kultur- och nöjesliv till entreprenörskap och medielandskap genom tiderna. Den bjuder även på kapitel med kuriosa om hur kommunen fick sitt namn samt statistiska jämförelse mellan 1971 och 2021.

Köp eller låna ditt eget exemplar

Boken är författad av lokalprofilen och tidigare bibliotekschefen Erik Lindfelt och kommer framöver att finnas på kommunens bibliotek och äldreboenden. Den kommer även att användas som gåva vid högtidliga tillfällen. Och från och med nu finns den även till försäljning i receptionen i Juneporten, Västra Storgatan 14 i centrala Jönköping. Boken kostar 250 kronor och betalas med swish.

Publicerad: