search
Sök
menu
Meny

Kraft från 2019 ger fart in i 2020

Med kraft framåt

Vi avslutar 2019 med att minnas några positiva nyheter. Som ger oss extra kraft att fortsätta framåt­ ­– och tillsammans skapa en bättre vardag för alla som bor, jobbar och lever här i kommunen.

Nöjda medborgare

I SCB:s medborgarundersökning som blev offentlig i slutet av hösten hamnade vår kommun i topp på listan över medborgarnas syn på våra verksamheter. Vi placerades oss överst bland de större kommunerna och på sjätte plats bland alla undersökta kommuner.

Mer om SCB:s medborgarundersökninglänk till annan webbplats

Sveriges bästa arbetsgivarkommun

I undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare som genomförs av Universum placerade vi oss högst av alla svenska kommun, topp 50 av alla svenska arbetsgivare. Undersökningen mäter vad medarbetare tycker om sin nuvarande arbetsgivare utifrån tre olika faktorer: intern identitet, nöjdhet och lojalitet.

Mer om Sveriges bästa arbetsgivarelänk till annan webbplats

Sveriges mest framgångsrika stadskärna

Vår stadskärna är Sveriges mest framgångsrika, enligt konsultbolaget WSP:s ranking. En av de viktigaste framgångsfaktorerna: vår stadsbyggnadsvision.

Mer om utmärkelsen och underlaget för granskningen.länk till annan webbplats

Läs om vår stadsbyggnadsvision.

Årets medmänsklig kommun

2019 var även året då vi fick utmärkelsen årets medmänskliga kommun av Raoul Wallenberg Academy. Ett pris vi fick för vår förmåga att ”tillämpa ett rättighets- och inkluderingstänk i alla kommunala verksamheter”.

Mer om utmärkelsen och om Raul Wallenberg-akademin.länk till annan webbplats

Gott nytt år!

Det finns förstås mycket att minnas från det gångna året, som att vi nu är
140 000 invånare i Jönköpings kommun. Och tusentals andra stora och små händelser, mer eller mindre viktiga för dig som bor, jobbar och lever här.
Vad var det viktigaste som hände dig i fjol?

Publicerad: 2020-01-02 09.24