search
Sök
menu
Meny
Sök

Lämna förslag för ett bättre Bottnaryd, Lekeryd och Tenhult

Illustration av tre byggnader med väg och människor i förgrunden.

Nu skapar vi bättre möjlighet för inflytande i kommundelsutvecklingen för dig som bor i och omkring Bottnaryd, Lekeryd och Tenhult. Vi vill ha in dina förslag på fysiska förbättringar i din närmiljö och platser där fler evenemang och aktiviteter skulle kunna äga rum.

– Det handlar inte om förslag på nya gator eller bostadsområden utan konkreta förslag som kan ske inom kommunens arbete med kommundelsutveckling. Vi jobbar med lokala utvecklingsgrupper med representanter från bland annat olika föreningar i de kommundelar där vi har aktiv kommundelsutveckling. Detta är ett sätt att ge alla på orten en möjlighet att påverka, säger Lena Claesson, projektledare för kommundelsutveckling.

Under september testas denna möjlighet i tre kommundelar; Bottnaryd, Lekeryd och Tenhult. Kommunen och den lokala utvecklingsgruppen utvärderar förslagen som kommer in. 15–28 november kan du sedan rösta på de förslag som anses möjliga att genomföra. Omröstningen kommer ske på kommunens hemsida och du måste logga in med bank-ID/e-legitimation.

Framröstade förslag kommer sedan med i handlingsplanen för respektive kommundel. Stadsbyggnadsnämnden tar det slutgiltiga beslutet om medel för genomförande i januari 2022.

Här kan du lämna förslag senast 30 september:

Ge förslag för ett bättre Bottnaryd Länk till annan webbplats.

Ge förslag för ett bättre Lekeryd Länk till annan webbplats.

Ge förslag för ett bättre Tenhult Länk till annan webbplats.

Publicerad: