search
Sök
menu
Meny

Ljudguide om Rosenlunds herrgårds historia

Rosenlunds herrgård i grönska.

Den 24 juni slår Rosenlunds herrgård upp portarna för sommarbesökare. Nytt för i år är en ljudguide där Gustaf Mauritz Posse berättar om herrgården som han byggde. Precis som förra året blir det uppskattat sommarcafé i bottenplan.

– Vi har samarbetat med Länsmuseet och lokala röstskådespelare och speakers, så att lyssnaren ska få en historisk upplevelse och en känsla av hur det faktiskt var att leva här förr i tiden. Vi hoppas att besökarna ska uppskatta detta enkla sätt att ta del av Rosenlunds herrgårds historia. Vår ambition har varit att den ska passa både äldre och yngre, säger Anna Lax, chef för herrgårdens verksamhet.

Ljudguiden finns på jonkoping.se/posseberattar. Allra bäst blir det förstås att lyssna på plats i herrgårdsbyggnaden.

Jordgubbstårta och kaffekopp.

Sommarcafé öppet dagligen

Förutom att få en liten bit av Jönköpings historia, kan herrgårdens besökare också få en bit av den populära jordgubbstårtan som serveras i herrgårdens sommarcafé med utsikt över Vättern. Det finns sittplatser både ute och inne, men man kan också köpa en picknickkorg och ta med till rosariet.

Sommarcaféet på Rosenlunds herrgård har öppet dagligen kl 10-17 mellan 24 juni och 11 augusti. Ingången är på nedsidan av herrgården. Välkommen!

Publicerad: 2019-06-19 14.30