Matglädje och street food på Norrahammars förskola

etikett

Publicerad:

På Norrahammars förskola jobbar Pernilla Berg som kock men pedagogiken tar lika stor plats som matlagningen på Norrahammars förskola. Nu flyttar även skolmaten ut i sommarvädret med street food på kommunens skolor och förskolor.

I början på maj deltog Pernilla Berg från Norrahammars förskola i den nationella tävlingen Arla Guldko där finalen hölls i Stockholm. Pernilla blev prisad med en silvermedalj i kategorin ”Bästa matglädjeförskola”. I tävlingen kollar juryn på hur förskolan jobbar med matglädje, hållbarhet, långsiktighet, positiv påverkan med mera. Pernilla upplevde tävlingen som väldigt rolig och uppmuntrar andra skolkockar att söka.

- Det blir tråkigt utan matglädje, jag hämtar mycket inspiration från forumet pinterest men också från andra människor säger Pernilla Berg.

På förskolan är det tätt samarbete mellan köket och verksamheten. Nu har förskolorna och grundskolorna börjat med ”månadens grönsak” där barnen både får lära sig om grönsaker och äta den i olika rätter. Här märks det att barnen vill lära sig och är engagerade i sin mat.

Nu har även fler skolor och förskolor i kommunen flyttat ut sin skolmat efter beslut från utbildningsförvaltningen, som dem gjort på Norrahammars förskola den här dagen. Köken har möjlighet att boka muurikka panna och laga mat utomhus i sommarvädret i riktig street food anda.

Pernilla håller i grönsaksfat

Pernilla Berg, Norrahammars förskola