search
Sök
menu
Meny

Några råd på vägen

Man och barn som cyklar

Pandemin fortsätter påverka oss vilket kan kännas jobbigt på många sätt. Här kommer några enkla men viktiga råd för att behålla orken lite till.

Även om du inte jobbar, pluggar eller aktiverar dig som vanligt är det viktigt att hålla fast vid rutinerna. Försök äta frukost, lunch och kvällsmat, gå och lägga dig och gå upp vid ungefär samma tider som du brukar.

Pausa från nyhetsflödet och gör något du gillar, som gör dig glad och får dig att tänka på annat en stund. Rör på dig. Ta en promenad, löprunda eller cykeltur eller träna inomhus. Behöver du inspiration kanske du kan testa ett träningspass på nätet eller ladda hem en träningsapp?

Håll kontakten med släktingar och vänner. Träffas utomhus eller i den digitala världen. Eller gör något ovanligt i ovanliga tider – som att skicka ett vykort eller skriva ett brev.

Och jo, det bästa du kan göra för att hålla dig och andra friska är fortfarande att följa de grundläggande råden: tvätta händerna ofta och noga, stanna hemma om du är sjuk, hosta och nysa i armvecket och håll avstånd både inomhus och utomhus.

Behöver du påminna dig om råd och riktlinjer finns vidare information på Folkhälsomyndighetens webbplats:

Skydda dig och andra - Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats

Publicerad: 2020-07-22 15.02