search
Sök
menu
Meny

Nu är Munksjöstadens förskola invigd!

I dag, fredag, invigdes Munksjöstadens förskola med dans, sång och tal. Förskolan har idag fyra avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år. Under förmiddagen klipptes det blågula bandet, och den nya förskolan är officiellt invigd.

Munksjöstadens förskola ligger i den centrala stadsdelen Munksjöstaden. Den stora utegården bjuder på utsikt över Munksjön, och ger utrymme för mycket rörelse och lek. Inne på förskolan vetter stora fönster ut mot gården, vilket ger ett brett ljusinsläpp i de ljusa lokalerna på två våningar.

– Förskolan har en fantastisk miljö både inne och ute. Den är byggd med fönster från golv till tak vilket ger en rymd och ett stort ljusinsläpp. Tillsammans med anlitad arkitekt har vi varit delaktiga i utförandet av inredningen, berättar Madelein Nilsson, förskolechef.

Förskolans geografiska läge ger närhet till såväl kulturutbud i Jönköping centrum som närliggande grönområden, som lätt kan nås med hjälp av förskolans lastcyklar. Munksjöstadens förskola är en av sex förskolor inom Junebäckens förskoleområde, här finns plats för totalt 90 barn.

Officiell invigning

Det bjöds på dans och sång av barn och personal från hela Junebäckens förskoleområde under fredagsförmiddagen. Under invigningsceremonin höll Madelein Nilsson tal, följt av tal från Peter Lindström, chef för förskola, och Anne Marie Grennhag, ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Två barn från förskolan fick äran att klippa det blågula bandet.

Munksjöstadens förskola stod klar i augusti 2018, sedan starten har fyra av sex avdelningar varit igång för barn i åldrarna 1-5 år. Nu är förskolan officiellt invigd, och de två resterande avdelningarna planeras öppna i januari respektive till sommaren.

Framsidan av Munksjöstadens förskola.

Publicerad: 2018-11-27 10.33